PUBLICITAT

Vinyes aposta pel lideratge en el Ral·li Rias Baixas

  • La competició comença demà i acaba dissabte, completant 510km, dels quals 160 cronometrats
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Vinyes, al volant del Suzuki Swift, amb Mercader de copilot al costat Foto: FOTO ESPORT

La propera cita de Joan Vinyes és el Ral·li Rias Baixas, tercera prova del Campionat d'Espanya de Ral·lis d'asfalt, que es disputa des de demà fins dissabte. El pilot de l'equip Suzuki Motorsport, amb Jordi Mercader, sortiran a competir amb l'objectiu d'arribar dissabte líders de la classificació dels vehicles de dues rodes motrius (fins a 2000cc).

El recorregut que hauran de superar Vinyes i Mercader per fer realitat l'objectiu té un total de 510,75km dels quals 160,96km seran de velocitat, repartits en cinc especials. Les zones cronometrades seran idèntiques a les de l'anterior edició de la prova de l'Escuderia Rias Baixas.

Sense cap dubte, el triomf aconseguit fa dues setmanes a Cantàbria va suposar una injecció de moral important de cara a les proves que s'apropen per terres gallegues, la primera el Rias: «A Cantàbria tot ens va sortir com havíem planejat, el nou Swift va respondre de manera immillorable en unes condicions meteorològiques molt adverses», va dir Vinyes. «És veritat que una actuació d'aquestes característiques», va continuar el pilot, «ajuda a afrontar amb un plus de confiança les següents competicions encara que, sempre tenint en compte que cada prova té la seva història i cal estar preparat per a qualsevol imprevist ».

L'escenari que hauran de superar els participants en el Rias 2013 és idèntic al de la passada edició. Respecte al recorregut, Vinyes explicava quines serien les dificultats: «Les especials són les mateixes però fa anys que competim a Galícia i sabem que la meteorologia pot canviar en un moment el decorat de la prova». «En aquest aspecte», hi va afegir, «seguirem amb el procediment habitual de sempre i el primer pas serà fer els reconeixements amb detall per evitar sorpreses. A partir d'aquí, veurem com evoluciona la situació».

Com és habitual en les últimes edicions d'aquesta prova gallega, l'organització estarà centralitzada en les instal·lacions d'Institut Firal de Vigo (IFEVI). Solament el parc tancat final de carrera i el podi, on es durà a terme el lliurament de trofeus, es traslladarà al cèntric carrer Porta do Sol de Vigo.

La primera etapa del ral·li Rias Baixas s'iniciarà a les 17.50h de demà, des del parc d'assistència i finalitzarà a la mateixa ubicació a partir de les 22.54h. La sortida de la segona etapa, dissabte a les 9.00h.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT