PUBLICITAT

L'aposta per convertir EMAP en societat mixta es manté

  • Baró anuncia que els resultats d'aquesta temporada seran millors
G. G
ESCALDES-ENGORDANY

El cònsol major de la Massana, David Baró, va augurar ahir que «els comptes d'explotació de les Estacions de Muntanya Pal i Arinsal (EMAP) seran millors aquesta temporada». I va afegir que ho seran sobretot per dues raons, «hem reduït la despesa i hem tingut un bona temporada amb més dies de neu venuts, però sobretot no hem tingut la necessitat de fabricar neu». El cònsol va recordar que la fabricació de neu artificial és una de les despeses més importants que les estacions afronten quan les condicions meteorològiques els són adverses. I va reiterar que «aquest any podrem cobrir gairebé tota la despesa, pagar els proveïdors i retornar el capital previst, el negoci funciona bé, però funcionaria- millor sense endeutament». Baró va explicar que en la situació actual «EMAP no pot fer amortitzacions per a inversions futures, cosa que és molt necessària per a les estacions d'esquí».

En quant a les últimes grans inversions que probablement representen la major part del deute d'EMAP, Baró es va felicitar de que «sort que estan fetes i que tenim unes instal·lacions relativament noves, perquè si no fos així, dintre de pocs anys no podríem tirar endavant». El cònsol va recordar que aquestes inversions «s'havien fet en una altra època amb unes perspectives d'afluència de turistes molt diferents a les actuals». I va tornar a insistir tal com va fer en la reunió de poble de mitjans d'abril passat, que «EMAP aporta 91 milions d'euros l'any a l'economia del país i per tant, és un indiscutible motor econòmic que tenim l'obligació de fer viable».

El deute actual de l'estació és de 24 milions d'euros, cosa que va fer pujar l'endeutament comunal als 42 milions a 31 de desembre del 2012. Per això, Baró va assegurar que el canvi de model patrimonial i de gestió és necessari per assegurar tant la gestió com la capacitat d'inversió, i «obtenir així les millors garanties de viabilitat i durabilitat». Baró va afegir que «estem treballant en un pla de gestió per captar capital privat» i va afegir fins ara «hem mantingut moltes converses però no hem concretat cap proposta, perquè encara és aviat».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT