PUBLICITAT

ALZHEIMER I DEMÈNCIES

  • El coreògraf exposa que «La principal ajuda són ells mateixos»
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto:

La Fundació Crèdit Andorrà ha organitzat un taller per parlar sobre l'Alzheimer i les demències en general en la gent gran. Tindrà lloc demà, de les 16 a les 18 hores, a L'espai, el centre social d'activitats i formació situat a Escaldes. El taller forma part del conjunt d'activitats dirigides a persones més grans de 60 anys i s'emmarca en el programa Envelliment saludable, destinat a tractar diversos aspectes sobre els hàbits de salut més recomanables per a aquest col·lectiu de població. Anirà a càrrec de la psiconeuròloga Sandra Navarro.

33 L'especialista oferirà una visió actual i científica, però alhora entenedora, de l'envelliment patològic del cervell, i resoldrà dubtes i neguits que puguin plantejar els assistents

La Fundació Crèdit Andorrà va organitzar dilluns a la tarda un taller dirigit a persones afectades de càncer amb l'objectiu de dotar-les d'eines que les ajudin a superar la malaltia. L'instructor del taller, el coreògraf Jordi Milian, expert en tècniques d'harmonia i també de reiki, va defensar la importància de la ment per superar els obstacles de la vida en general, com pot ser el càncer. Al seu entendre, en rebre la notícia que es pateix un càncer, la persona pot deixar-se endur pels aspectes negatius i sovint els propis pensaments són el «major obstacle».

Milian és coreògraf i té una àmplia experiència com a professor de tallers pràctics relacionats amb el tractament de malalties, ja que la seva formació en el món de la dansa li permet aplicar tècniques d'harmonia i de control de les arts escèniques en la gestió de les malalties i dels estats d'ànim. El taller, queva iniciar-se ahir i que tindrà continuïtat al juny, està pensat per a gent afectada de càncer i també per als qui els acompanyen en la malaltia, encara que les tècniques que s'hi ensenyen són vàlides per a qualsevol persona per resoldre qüestions quotidianes, va explica l'instructor i va informar l'ANA.

El taller té dues parts, una de teòrica, de xerrada sobre com afrontar la situació d'un diagnòstic de càncer i de «veure les debilitats» de la persona per «superar-ho de forma creativa»; i una de pràctica, en la què s'ensenyen tècniques de relaxació i meditació.

En resum, el taller ha de fer veure als afectats que la principal ajuda «són ells mateixos», que «els pensaments a vegades són el major obstacle», segons Milian. D'aquesta manera, l'instructor va explicar que quan es diagnostica un càncer és com si al pacient li dictessin un guió tancat del que passarà a partir d'aquell moment amb la seva vida, i en canvi el «guió és obert», és a dir, no sempre ha de passar el mateix, i que depèn de cada persona, de les decisions que prengui en cada moment, «el recorregut serà diferent». Milian va assegurar que hi ha malalts a qui se'ls ha dit que els quedava un temps determinat de vida i que gràcies a les teràpies alternatives i complementàries a la medicina tradicional com les que ell aplica han superat la malaltia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT