PUBLICITAT

La Policia demana l'expulsió de Mesa, el 'Vaquilla andorrà'

  • El delinqüent protagonitza un escàndol una setmana després de quedar lliure
J.R.B. / L.F.M.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Antoni Mesa en un Judici el 2003. Foto: eduard comellas

Una detenció més per al currículum criminal d'Antoni Mesa, l'anomenat Vaquilla andorrà. Ahir la Policia el va detenir després que aquest protagonitzés un escàndol davant de la casa de la seva mare, a Grau Roig, i amenacés i oposés resistència a la Policia. Anava begut i només feia una setmana que havia quedat lliure de l'última condemna, que complia des de la seva detenció a la Seu d'Urgell el 2009 després d'haver-se fugat. Posteriorment a la detenció d'ahir, la Policia va sol·licitar l'obertura d'un expedient administratiu per tal d'expulsar-lo del país, ja que a Mesa se li va retirar el passaport andorrà l'any 2011.

La nova aventura del «Vaquilla andorrà» va tenir lloc ahir al matí. Segons fonts policials properes al cas, Mesa va anar amb taxi fins a Grau Roig, a casa de la seva mare, amb la intenció de que l'acollissin, ja que feia una setmana que havia sortit en llibertat i «no tindria on anar». No li van obrir la porta, i Mesa, que anava begut, va començar a cridar i amenaçar els seus familiars. La Policia va ser alertada de l'escàndol i es va personar al lloc dels fets. Quan va arribar la patrulla, Mesa estava dins el taxi i no en volia sortir, va ser llavors quan va «insultar i amenaçar de mort els agents», i va oposar resistència quan van procedir a la seva detenció.

PRESÓ DES DE L'ADOLESCÈNCIA/ Antoni Mesa ha passat més temps a la presó que fora, i ja és una «vella glòria» a la Comella. L'encampadà va començar a delinquir abans dels 17 anys i els 22, amb la seva separació matrimonial, tot va anar cap a pitjor. Alcohòlic i drogoaddicte, el 2009 complia condemna a la presó per fins a cinc delictes, dels quals destacaven causes per robatoris, tràfic de drogues i violació. Ja en règim de semillibertat, Mesa va decidir fugar-se del país.

Tres setmanes després va ser detingut a la Seu d'Urgell per la Guàrdia Civil, va estar empresonat a Madrid més d'un any i posteriorment va tornar a ingressar a la presó andorrana, per ser jutjat per la fuga i el trencament de la condemna que estava complint. El 2011 el Govern va decidir retirar-li la nacionalitat andorrana. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT