PUBLICITAT

Or, plata i bronze

  • Els judoques Dani Garcia i Laura Sallés són primer i segona, respectivament, i Sanza és tercer en el 5.000
EL PERIÒDIC
LUXEMBURG

Periodic
A la imatge de l'esquerra, Dani Garcia (or) i Laura Sallés (plata), amb l'entrenador Toni Besolí; a la dreta, Marcos Sanza, bronze als 5.000 metres Foto: TAGEBLATT

La jornada que obria aquests Jocs dels Petits Estats de Luxemburg va deixar un bon sabor de boca en la delegació andorrana, amb tres metalls que ben bé podien haver estat més. El judo va ser el gran triomfador, amb dues medalles, l'or de Dani Garcia, i la plata de Laura Sallés en una final que va deixar mal sabor de boca a l'andorrana, perquè va caure quan ho tenia tot controlat. A més, en atletisme va ser Marcos Sanza qui va pujar al podi en els 5.000 metres, en el tercer esgraó i amb el bronze penjat del coll, sent Toni Bernadó quart en una cursa en què van manar gairebé de principi a fi.

El judo va donar les primeres medalles a la delegació andorrana, i novament es va apuntar a elles Laura Sallés en la categoria de -63kg amb la primera al sarró. Després de ser plata a Mònaco i Liechtenstein, i or a Xipre, ahir va assolir una plata que, amb tot, era decepcionant per a l'andorrana. «Estic bastant decebuda, potser amb el pas dels dies, de les setmanes o qui sap si dels anys ho veig d'altra manera, però avui –per ahir– no és així perquè ho he tingut a tocar», deia Sallés. La judoca va tenir una final en què físicament va demostrar ser superior després de remuntar tres penalitats en contra. Al final, en el desempat, va forçar la falta de la rival, la luxemburguesa Taylor King, i aquesta la va agafar desprevinguda amb un yuko que sentenciava el combat.

Per contra, el següent metall en caure va ser d'or en la categoria de -73kg i en mans d'un Dani Gacia que acumulava fins ahir dues plates per equips i dos bronzes individuals en uns Jocs dels Petits Estats. «Han estat deu anys perquè arribés», va dir ahir. «El treball s'ha fet molt bé durant molts anys i això demostra que no som tan dolents, sinó que som bons». Garcia va vèncer en la final el representant de San Marino i en 20 segons de combat. «Havíem estudiat la seva tècnica en els altres combats, quan havia guanyat a gent molt forta, i en la final ha fet aquest moviment, l'he esquivat i l'he agafat», va dir un Dani Garcia que s'imposava amb un ippon que sabia a glòria.

Per últim, el tercer metall de la jornada va arribar des de l'estadi d'atletisme, en la cursa dels 5.000 metres masculins. Marcos Sanza va ser bronze i Toni Bernadó quart. Els dos van estar manant de la cursa des del principi, però a falta de poc més del 1.000 metres per al final Bernadó va començar a perdre contacte, i en els 200 metres finals Pol Mellina (Luxemburg) i Kari Steinn Karlsson (Islàndia) van esprintar i superar Sanza, que va arribar a 5s de l'islàndès, plata. Bernadó va arribar amb 14min 53s, a 15 segons del seu company. La victòria va ser per a Mellina, amb un temps de 14min 29s. Amb tot, una jornada profitosa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT