PUBLICITAT

La neu «no és raó per canviar el recorregut» de l'Ultra Trail

  • L'organització recomanarà l'ús de grampons però treballa per assegurar les zones
RAFA MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Imatge de fa una setmana de l'estany de la Bova, just des de la senda per on passarà la Ronda dels Cims Foto: ÀLEX LARA

El pròxim cap de setmana les pistes de Puymorens obren alguns dels seus remuntadors i la pràctica de l'esquí, en el que serà el primer cap de setmana del mes de juny, continuarà després que fa unes setmanes s'hagués tancat la temporada d'hivern. Són les coses d'aquest temps de bojos, de primavera amb el calendari a la mà, d'hivern amb la realitat del dia a dia quan un surt de casa seva. Els rellotges estacionaris estan fets caldo, i així la neu no marxa i segueix caient, també a Andorra, o sobretot a Andorra. Ahir mateix, nova nevada, i reunió al vespre de l'organització de l'Andorra Ultra Trail Vallnord (AUTV) amb els voluntaris. Les solucions per al possible problema de la neu durant la cursa (les curses, Ronda dels Cims, Celetrail, Mític i Trail) arriben forma de grampons, els quals seran «recomanats» per l'organització, que no obligatoris, i per «assegurar les zones més complicades per evitar cap risc». De canviar el recorregut, ni parlar-ne: «La neu no és raó per canviarho», segons van manifestar ahir des de l'AUTV.

Les zones amb neu, a dia d'avui, són moltes. Per descomptat, totes les de la vessant nord, i punts clau com el refugi de l'Illa, el Comapedrosa, les connexions del Pas de la Casa amb el Pas de les Vaques, Pessons... Amb tot, l'AUTV recorda que la neu «es fon» ràpid, i que una pujada de les temperatures en aquestes dates permet que desaparegui ben ràpidament. Ara bé, com que de neu n'hi ha tanta, els grampons seran recomanats de portar en les motxilles, i si es té una mica de seny, gairebé obligatoris a decisió de cada corredor. «Tenim les rutes alternatives preparades per si les haguéssim d'utilitzar», van assegurar ahir des de l'organització, tot insistint que, de moment i a no ser que caigui una nevada molt més forta, no es farà cap variació en els recorreguts. De fet, els canvis estan previstos més bé per casos extrems de tempestes o similars, que obliguin sempre per motius de seguretat dels participants.

Experiència d'altres anys

No serà aquesta la primera edició en què hi haurà neu en el recorregut de l'AUTV. Fa un parell d'anys el Comapedrosa ja va ser un pas complicat per la quantitat de neu que s'hi va acumular, però en cap cas va ser un problema.

En total, 1.944 inscrits

Les llistes d'inscrits ja estan tancades. Després de l'ampliació que es va fer pel Trail, finalment sumant totes les curses hi haurà en carrera 1.944 participants. L'única prova en què encara està obert el procés d'inscripció serà el Solidaritrail, que es manté com a data límit fins el 15 de juny. De la resta, la Ronda dels Cims compta amb 339 corredors, mentre que el Celestrail en suma 344, i 336 el Mític. El Trail arribarà, finalment, als 664 participants.

Així mateix, cal destacar la presència d'andorrans en cursa. Dels 100 que hi van participar en la primera edició d'aquesta cita esportiva, ara s'ha arribat als 562. Per altra part, d'espanyols n'hi haurà 805, 409 de francesos, i 168 d'altres 30 nacionalitats.

Pel que fa a voluntaris, l'organització considera que una xifra idònia per poder disposar de torns en algunes zones en què s'hi hauran de passar moltes hores és tenir-ne mig miler. Ara mateix, el nombre de voluntaris està en 347, que en tot cas no és mala xifra, segons els organitzadors. Ahir a la nit van tenir una nova reunió informativa a la sala la Closeta del Comú de la Massana amb tots aquells que formaran part de la família de l'AUTV, i encara està prevista una darrera per acabar de polir detalls.

A menys d'un mes perquè comenci la festa de la muntanya, amb els 1.944 corredors per les sendes del Principat, la neu no marxa però les il·lusions segueixen intactes. Prova d'això és que cada dia, a cada indret del país, hi ha gent amb vambes, pals, motxilla, i tirant milles.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT