PUBLICITAT

Només es parla d'esport

  • «No m'he donat compte gairebé de res de com estava de nerviós», va dir el banderer Folguera
  • La cerimònia, austera, amb gairebé un miler de voluntaris i la música i l'esport de protagonistes
EL PERIÒDIC
LUXEMBURG

20130527230534869
La delegació andorrana, amb el Cap del Govern, Toni Martí, ahir just abans de començar la cerimònia d'inauguració dels Jocs de Luxemburg Foto: DANI MARÍN

Una cerimònia austera, de vegades lenta i sense ritme, però traslladant l'esperit luxemburguès dels 15ns Jocs dels Petits Estats d'Europa, va ser el tret de sortida ahir a una setmana d'esport en què Andorra hi és representada per 38 esportistes que intentaran igualar les medalles de l'anterior cita, a Liechtenstein d'ara fa dos anys. El foc olímpic, fort, s'enlaira a Luxemburg des d'ahir a la nit per enlluernar els que han de lluitar per la victòria. La cita esportiva arrenca avui amb vuit esports amb representació tricolor, quatre dels quals amb les medalles ja en joc.

L'estadi Josy Barthel del país centreeuropeu era ple ahir per veure la cerimònia d'inauguració dels Jocs. Després d'una presentació senzilla, sortia el jugador de vòlei, Xavi Folguera, portant la bandera d'Andorra encapçalant la delegació. Somreia Folguera com ho feien la resta d'esportistes que passaven per la pista d'atletisme blava, camí de la graderia que de mica en mica van anar omplint totes les seleccions. La més nombrosa i aplaudida, la de Luxemburg, com no podia ser d'altra manera, però la més destacada la de Xipre, país que participa en aquests Jocs gràcies a la implicació del mateix Luxemburg, bolcat en què no hi fallés ningú a la cita. Així, Xipre va sortir amb una pancarta d'agraïment als amfitrions, perquè massa fort va ser el cop d'aquesta país-illa del Mediterrani que va acollir aquesta cita esportiva ara fa quatre anys.

FOLGUERA ESTAVA «NERVIÓS» / Va ser sincer ahir Folguera en afirmar que ahir va tenir nervis just abans de la inauguració. «Al principi ho estava molt, la veritat, fins i tot se m'ha posat la pell de gallina», va manifestar el jugador de vòlei, que va destacar que ho havia «viscut» amb molta intensitat. «No m'he donat compte gairebé de res de com estava de nerviós, l'únic que he escoltat ha sigut que han dit el meu nom i que havia guanyat l'or a Liechtenstein».

Amb tot, Folguera va voler pensar ràpidament en la primera prova d'avui, en el partit que ell i la seva parella Geni Da Silva tenen contra Xipre. Donen pluja, però Folguera va dir que potser això els beneficia més que als xipriotes, més acostumats a la calor. «El més important és començar els dos primers dies forts», hi va afegir just quan la delegació andorrana ja abandonava l'estadi Josy Barthel per descansar de cara a avui, quan en natació, ciclisme, atletisme i judo hi ha opció d'obtenir els primers metalls.

CERIMÒNIA AMATEUR / La cerimònia d'inauguració va ser austera, apostant pels voluntaris –gairebé un miler, van anunciar els presentadors de la gala– que realitzaven coreografies representant diferents esports, ballaven entre ells, judo amb natació, ciclisme amb natació, compartint un esperit idèntic. Hi va haver molta música, i també un detall amb la gimnàstica rítmica, que no hi és en aquests Jocs, però sobretot una batalla tribal lliurada al camp, acabada en empat, perquè l'esport és el que uneix. Entre tot, els discursos, amb Jacques Rogge, president del Comitè Olímpic Internacional, i la flama olímpica sortida d'un ou, que amb massa gas, s'enlairava rabiosa en el cel luxemburguès.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT