PUBLICITAT

Midi en France, versus Midi en Andorre

  • La natura, les aigües termals, la gastronomia, la història i la gent són els grans atractius que va destacar l'equip de redacció del programa que s'emet a France 3 cada matí, de dilluns a divendres, pels vols de les onze
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

20130527171757992

France3 va emetre ahir al matí la primera entrega des d'Andorra del programa Midi en France. L'equip de reporters conduït pel presentador Laurent Boyer va fer una aproximació geogràfica i històrica al Principat per destacar-ne l'entorn i el termoludisme, com a primeres activitats d'oci. Boyer va començar el programa dient que «reduir Andorra al shopping, és un error perquè el país és també un entorn natural protegit amb un valuós component històric». El programa va incloure una recepta d'arròs de muntanya a càrrec del xef Thierry Mariot i va acomiadar-se fins demà, amb una entrevista a Albert Llovera. El plató escollit per France3 va ser la plaça Coprínceps d'Escaldes-Engordany, tot i que l'emissió es va centrar en la capital per fer un breu recorregut històric per la Casa de la Vall i les institucions. Un dels col·laboradors de Boyer, Jean-Sébastien Petitdemange, va explicar la llegenda de Carlemany i que la primera menció històrica d'Andorra es remunta al seu fill, Charles le Chauve, que va llegar les valls a Sunifred, Comte d'Urgell.

Alguns tòpics

Amb tot l'equip de redacció del programa també integrat per Evelyne Thomàs i el responsable de la redacció de France3 a Tolosa de Llenguadoc, Thierry Sentous, no van poder evitar fer menció a algun tòpic que sempre ha acompanyat la imatge exterior d'Andorra, com ara les compres sense impostos (hors taxes) o bé que «els habitants del Principat no han de pagar l'impost sobre la renda». No obstant això, Petitdemange també va introduir l'altre gran atractiu d'Andorra, la neu i l'esquí, i va concloure que «si la neu és l'or blanc a l'hivern, a la primavera i a l'estiu, l'or verd pren el relleu per vestir uns magnífics paisatges».

Caldea

L'altre gran reportatge de l'emissió va ser la visita de Caldea amb exemples pràctics per gaudir de la seva proposta lúdica. El programa també va fer una menció molt especial al seu creador, l'arquitecte francès Jean-Michel Ruols que actualment lidera un projecte de barri sostenible a la ciutat de Burdeus. El programa Midi en France de la cadena de televisió pública, France3, emetrà des d'Andorra tota aquesta setmana fins divendres i és la primera vegada que es difon des de fora de l'Estat francès. Ahir va atreure alguns curiosos a la plaça Coprínceps convertida en plató per a l'ocasió. Andorra aprofita el magazín matinal per explicar al públic francès la seva oferta turística, d'acord amb l'estratègia d'Andorra Turisme que aposta per recuperar el turista francès, una mica deixat de banda, els últims anys.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT