PUBLICITAT

L'Andorra sospesa tancar la secció de futbol sala i mantenir el futbol

  • El club suspèn «de sou i càrrec» Puig i la plantilla de Justo Ruiz veu «greuge comparatiu» amb el sala
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

20130527201426969
Alguns jugadors de la plantilla de futbol esperen la sortida del president, François Moliné, ahir al club Foto: TONY LARA

La seriositat del moment exigia contundència i ho va deixar clar primer un comunicat llegit davant de la premsa pel capità, Marc Pujol, i després les declaracions dels tècnics Justo Ruiz i Jesús Julián Lucendo, amb rostre afectat, veu tallada i tota la plantilla al darrera, per la situació per la que travessa l'FC Andorra. Just abans que això passés ahir a la tarda, la junta –o el que queda d'ella– es va reunir per estudiar la situació de l'entitat, i per concretar que Emili Puig, el fins ara gerent, quedava «suspès de sou i càrrec», i que sobre la taula hi ha dos temes més candents: 1, el plantejament oficial de la desaparició de la secció de futbol sala i mantenir els juvenils; i 2, l'aposta per deixar l'equip de futbol a la Primera Catalana, i amb l'actual plantilla. Tot sigui que aquesta, que s'agafa fins el 15 de juny per prendre una decisió respecte a la situació de cada jugador, es desfaci tota sola.

Lucendo va posar el sentiment a una situació caòtica: «Fa deu o quinze anys hi havia un somni de tenir un equip amb passaport andorrà en una categoria com la Primera Catalana, que en molts altres llocs seria un nivell de Tercera Divisió, i ja tenim aquí el somni, però algú se l'ha carregat. El somni ha de seguir endavant, que la base tingui aquest referent d'ara, i si no, tornarem 20 anys enrera». Era una declaració sentida i dura respecte a una plantilla de futbol que intenta mantenir-se viva, però que està patint. «Tenint en compte que la nostra plantilla es compon en un 95% per jugadors andorrans», resava el comunicat dels jugadors, «creiem que aquesta manera de tractar a les persones no s'ajusta gens als valors del nostre vestuari, del nostre club i per extensió del nostre país». El comunicat dels jugadors hi afegia amb contundència: «La majoria de nosaltres varem realitzar acords verbals amb el gerent Emili Puig, tot i que també hi han alguns acords escrits. Creiem que s'ha produït un greuge comparatiu en el moment de liquidar econòmicament a la secció de futbol sala i deixar el deute intacte a la de futbol».

Això s'unia a la reivindicació i toc d'atenció «a les institucions que ho considerin» per tal de solucionar el problema dels diners que se'ls deuen, tot apel·lant al compromís de cos tècnic i jugadors amb un equip en què cadascú ha posat diners durant tota la temporada per viatges, dinars i més.

Justo Ruiz, entrenador, va demanar una «assemblea que parlés de la realitat del club», i hi va afegir que hi ha «gent que està patint i que vol ajudar». «Hi ha milers de persones, milers, que han format part de la història del club, i una mala gestió no pot acabar amb tot això», hi va afegir.

A JAVI SUBIZA «SE L'HA ENGANYAT» / Menció particular va tenir el comunicat cap a l'excompany Javi Subiza, expulsat del país per no tenir paper: «Se l'ha enganyat, mentit, explotat i finalment expulsat del país com un míser delinqüent».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT