Zegama 'destrossa' Casal i Valls, amb Sanvicente 55è

el periòdic
20130526215205940
33 Emelie Forsberg, campiona, en meta objecte de desig de la premsa. Foto:

Zegama (País Basc), la Meca de les curses de muntanya amb la seva marató alpina, va donar ahir el tret de sortida a les Sky World Series 2013. 42,195km i 2.376 metres de desnivell positiu amb fang i les zones relliscoses, i Òscar Casal que va viure una odissea particular acabant 107è i un temps de 5h 3min 37s. Segons va admetre el corredor, a partir del quilòmetre 25, quan anava 30è, «se m?ha acabat la benzina». El final se li va fer etern i amb el resultat d?ahir, Casal valora ara realment el 18è lloc de l?any passat amb una marca de 4 hores 26 minuts. «L?ambient és espectacular però els ingredients de la cursa la fan duríssima i a més hi ha gent poc mediàtica però molt bona que multipliquen la competència».

Pitjor li va anar a Joan Valls, que va fer els primers 20 quilòmetres en 2 hores 10 minuts, estava entre els 20 millors i de cop i volta va patir un daltabaix. «No sé què ha passat. Estic fort, he entrenat bé però aquí es pateix. No és una cosa que em preocupa perquè estic fort, treballant bé des del desembre però he hagut d?abandonar. O feia això o m?havia de venir a buscar l?helicòpter...».

El millor andorrà va ser l?ex de la FAM, Lluís Sanvicente, que va demostrar mantenir el nivell de sempre i va acabar 55è amb 4h 43min 35s. «Crec que la clau ha estat sortir lent. És el cinquè any que corro a Zegama i mho conec. He anat remuntant posicions malgrat que vinc d?una lesió en un turmell i anava amb precaució amb el fang i les pedres, que realment fan caure a molta gent».

El guanyador masculí, Kilian Jornet. És la 6a vegada consecutiva que venç, i ahir amb un temps de 3h 54min 38s, a 20 segons del rècord de la prova, propietat del britànic Rob Jebb l?any 2005.

En categoria femenina la més ràpida va ser la corredora noruega de Salomon Emilie Forsberg (4h 48min 12s), mentre que la resident a Andorra, Sara Garcia, va ser 22a (5h 54min 50s), qui es va mostrar «supercontenta perquè venia a acabar i he pogut viure una experiència única i recomanable perquè és un paratge increïble amb un ambient únic».

En el júnior trail, de 10km i 500m de desnivell positiu, dos andorrans debutants. Euan Prieto va acabar 10è amb un temps de 52min 56s. Marc Haytree va ser el següent, l?11è, amb un temps de 54min 59s. El guanyador en la cursa dels joves va estar Juan José Rodríguez, amb un temps de 47min 16s. H

MOTOCICLISME 3Xavi Cardelús va protagonitzar una cursa extraordinària ahir al circuit de Motorland Aragón, on es va celebrar la 2a prova del CEV Repsol que l?andorrà disputa a la categoria de Moto3. Cardelús es va classificar 16è arrodonint un gran cap de setmana en un Campionat on debuta aquesta temporada i ho va fer acabant a una sola dècima del 15è lloc ocupat per Luca Amato, un pilot que ja sap el que és córrer al Campionat del Món i que ha sumat el punt corresponent a la 15a posició.

AUTOMOBILISME 3Amàlia Vinyes i Joan Vinyes (Seat Leon-Baporo Motorsport) van aconseguir dissabte la victòria en el segon míting de la Copa d?Espanya de Resistència. Els pilots van completar l?única carrera disputada en el Circuit de Catalunya guanyant amb solvència la divisió 2 (D2) i pujant fins a la 5a plaça de la classificació scratx. La pròxima cita, circuit de Xerez els dies 15 i 16 de juny.

FUTBOL 3El FC Andorra va perdre dissabte a la nit a Aixovall en el partit de lliga de la Primera Catalana en què rebia el líder i campió de la categoria, l?Ascó. Els andorrans van caure derrotats per 0-3, tot i que els dos últims gols van arribar en el descompte, i que Cristian, amb 0-1 en el marcador, va fallar un penal en enviar la pilota al pal. Així mateix, avui a la seu del club, en principi a partir de les 18.00h, hi haurà assemblea de la junta directiva per tractar l?actualitat convulsa de l?entitat.

FUTBOL 3Intens cap de setmana el que s?ha viscut amb la 14a edició del Memorial Francesc Vila. El torneig de futbol base, amb els millors equips del món en competició, ha acabat sent per a l?Espanyol en categoria aleví, i per al Villarreal en benjamí. Els espanyolistes van vèncer en la final l?Athletic de Bilbao per 1-3, mentre que els castellonencs van guanyar l?Espanyol 0-1.