PUBLICITAT

Més crisi, però menys delictes

  • El cos constata un descens dels delictes patrimonials: cauen els furts i el consum de droga, una tendència que es manté aquest any H Les baralles i les agressions, en canvi, creixen
C. G.
ANDORRA LA VELLA

No tot va ser controvèrsia ahir durant els actes de la Patrona. Hi havia aspectes a celebrar, al parer del director de la Policia i del propi Govern. Una celebració que es tradueix en xifres, les de delictes, detencions, i tot allò que té a veure amb la seguretat.

El cap de Govern, Toni Martí, va assegurar que Andorra és «el segon país més segur del món segons els organismes internacionals especialitzats en la matèria». I les dades mostrarien que encara és una mica més segur els darrers anys: els delictes patrimonials i de salut pública van caure al 2012 en relació a l'any anterior. Tan els delictes de danys, com els furts –ja sigui amb força o sense– i els relacionats amb el món de la droga van patir descensos. El més pronunciat va ser el descens del 29% dels furts.

A més a més, aquesta tendència s'està mantenint al primer trimestre del 2013. Per exemple, als tres primers mesos del 2011 es van produir 56 delictes de furt, al mateix període del 2012 van ser 41, i finalment aquest any se n'han comptabilitzat 25. Les dades demostren que mentre que en alguns països la crisi provoca un augment de la delinqüència, «en aquest país, els delictes que més afecten als ciutadans, els patrimonials, han baixat», va subratllar Jordi Lluís. A la mateixa línia es troben els accidents de circulació, que van caure un 12% l'any passat.

A l'altra cara de la moneda hi ha dos aspectes que creixen: les quantitats de drogues confiscades i les intervencions policials, sobretot per baralles, agressions o alteracions de l'ordre públic, que van créixer un 41%.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT