PUBLICITAT

Jutjats els sis menors detinguts en l' 'Operació Barret'

  • Tenien entre 17 i 20 anys i tots consumien haixix diàriament
L.F.M.
ANDORRA LA VELLA

L' ‘Operació Barret' va tenir lloc el 2006; en aquesta la Policia va detenir sis joves, després de realitzar vigilàncies i escoltes telefòniques, les quals van demostrar que els sis, que en aquella època tenien uns 20 anys, eren consumidors de haixix i que alguns d'ells traficaven, ocasionalment i principalment en el seu entorn.

Tots ells van admetre els fets ahir en el judici. Un d'ells va ser expulsat del Principal el 2008 després de complir presó i va perdre la residència. El cas d'aquest acusat és el més greu, ja que havia introduït un mínim de dues vegades haixix al Principat, i tot i que ell va dir que era bàsicament per consum propi, les proves policials van demostrar que hi havia moviment al seu domicili i que es dedicava a la venda. També es dóna el cas agreujant, i que aquest va admetre, de cessió d'estupefaents a menors, ja que havia donat de fumar en algunes ocasions al seu germà i la seva xicota que eren menors. Per un delicte major contra la salut pública i menor continuat de tràfic de haixix, la Fiscalia va demanar dos anys de presó, part condicional, i el pagament de 4.000 euros.

L'altre acusat pel qual la fiscal va demanar la mateixa pena és un en el qual els dia de la incautació al domicili la Policia va trobar a casa seva un hivernacle amb plantes de marihuana. Per la resta d'acusats, les penes demanades per la fiscalia van anar dels 10 mesos al any i mig de presó, part condicional, i pagaments de 2.000 euros.

LA DEFENSA / Els sis advocats defensors van voler posar de manifest davant del tribunal el fet que el judici arriba amb set anys de retard i que tots els acusats han refet la seva vida. La majoria d'ells treballa i tots van declarar haver deixat de consumir. Alguns dels advocats també van voler constatar que les quantitats de venda de haixix no havien quedat provades, i que calia tenir en compte que per la majoria eren per consum propi i no estupefaents per a la venda. En comptes de presó, la majoria van demanar mesos d'arrest, i una de les advocades va dir que «després de sis anys no s'entendria que cap d'ells hagi de complir ni un dia a la presó».

Pel que fa al defensor del noi expulsat del Principat, aquest va dir que ja havia complert la sanció estan dos mesos a la presó i sent expulsat del país amb 22 anys, i va demanar un màxim de 18 mesos de presó condicional.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT