PUBLICITAT

Els consellers «surten al carrer»

  • La Comissió d'Afers socials visita l'Escola de Meritxell
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Mariona González amb una usuària de l'EENSM ahir durant la visita. Foto: ANA / J.D.

Representants de la Comissió d'Afers Socials del Consell General, entre ells la seva presidenta, Celine Mandicó, i altres consellers com Carles Enseñat, Mariona González o Pere Obiols, van visitar ahir l'Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell a Santa Coloma per comprovar de primera mà les últimes millores del centre i copsar la realitat sociosanitària del país.

Mandicó va voler agrair a la junta rectora la invitació i va demanar a la resta de polítics que surtin al carrer, «és important pels polítics que fan les lleis tenir un contacte directe amb el país, no només s'ha de treballar al Consell, s'ha de sortir fora», va dir en declaracions recollides per l'ANA.

El representant del Bisbat d'Urgell a la junta de rectora de l'EENSM, David Claverol, es va mostrar satisfet per la visita i pel conveni de col·laboració signat amb el Govern, «amb una participació total i absoluta tant del Ministeri d'Educació –representat a la junta– com del de sanitat», tot recordant que «un servei tan important com aquest sempre tindrà demandes», com la de fer participar més als usuaris de l'escola en la societat, però que, de moment, se senten «recolzats».

Els representants de la Comissió d'Afers Socials van recórrer totes les dependències del centre, conversant tant amb usuaris com educadors i altres professionals. Entre altres van poder visitar els tallers de manualitats, la sala d'equips informàtics, els tallers de màquines, o la planta d'infants.

Mandicó va recordar que per a la comissió «és molt important poder veure de primera mà com funcionen els serveis socials i sociosanitaris del país i recollir les inquietuds que usuaris i professionals puguin tenir». Tant Mandicó, com els representants de la junta rectora de l'escola, van destacar la «professionalitat i vocació per atendre» dels treballadors del centre.

En ser preguntada pels canvis que la nova llei de serveis socials i sociosanitaris podria introduir en l'escola, Mandicó va avançar que «no seran pas importants». L'escola seguirà sent una entitat cívica col·laboradora, com ho ha estat fent en aquests darrers anys i «amb el mateix esperit per donar resposta a les persones discapacitades i amb necessitats socials».

Per la seva banda, la junta rectora està satisfeta amb la relació amb el Govern i s'ha marcat com a objectius millorar la inclusió i participació dels discapacitats en la societat. En aquest sentit, Claverol va voler destacar la bona feina del programa Agentas, dirigit per Sergi Marsal, per donar feina als usuaris de l'EENSM en empreses convencionals.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT