PUBLICITAT

«Esforç i sacrifici»

  • Part de la delegació dels Jocs visita el cap de Govern
I. M.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Martí saluda ahir l'abanderat d'Andorra, Xavi Folguera, del vòlei platja Foto: TONY LARA

«Se'm va ficar la pell de gallina», va dir ahir el jugador de vòlei platja, Xavi Folguera, per expressar el que va sentir quan va ser que serà el banderer d'Andorra a la cerimònia d'inauguració dels Jocs dels Petits Estats d'Europa que es disputen a Luxemburg a partir del 27 de maig. «Sento molt d'orgull i una gran il·lusió, no m'ho esperava», hi va afegir per destacar, a més, la importància que té per a una persona dur la bandera del seu país en un acte com aquest.

Mentre Folguera transmetia els seus sentiments a la premsa, un a un el cap del Govern, Toni Martí, saludava els membres de l'expedició –38 al final, tot i que ahir no hi van ser tots–, i destacava l'esforç que han de fer tots els esportistes per representar Andorra a una fita com uns Jocs dels Petits Estats. «Demano esforç i sacrifici ara més que mai que el nostre país viu una situació delicada», va dir en el seu discurs, que també va tenir una referència a la polèmica per la mala gestió del FC Andorra, demanant no barrejar els dos temes: «Això no representa el gran sacrifici que de forma desinteressada fan els dirigents d'altres entitats», i puntualitzant amb un dard enverinat cap a l'FCA gestionat per Emili Puig: «A Andorra la majoria treballa dur cada dia».

Ja en clau olímpica, Martí va parlar de medalles, de l'assumpció que Andorra no serà «dalt» en el caseller, «però continuarem donant suport l'esport andorrà», va assegurar

De fons, escoltaven veterans d'aquesta batalla diària que són els entrenaments i les competicions. Com Dani Garcia, judoca que sap el que és patir per una medalla a una cita com aquesta, i que tornarà a estar en la lluita pels metalls. O el ciclista Guy Diaz, que té en ment disputar la prova de ruta de ciclisme en carretera, però també la de bicicleta de muntanya, i tampoc no està descartada la seva participació en la crono de carretera, on David Albós, l'altre que sona per les medalles, haurà de posar tota la carn a la graella per dir la seva. O l'equip de bàsquet, que després del bronze dels Jocs de Xipre i l'absència d'aquest esport a Liechtenstein, vol tornar a fer vibrar l'afició del bàsquet que ara sembla estar en la cresta de l'onada gràcies al River, i l'or de l'Europeu C assolit el passat estiu. Tots il·lusionats, el dia que un andorrà, Domènec Trastoy, posava la tricolor al cim de l'Everest.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT