PUBLICITAT

Galera disputarà els tres primers partits dels Jocs i després el tercer del River

  • «És el millor per les dues parts», diu Eudal respecte a la participació del base, que jugarà set duels en deu dies
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

La Federació de Bàsquet i el BC River Andorra van arribar a un acord per poder compartir Xavi Galera. El jugador és, en tot cas, qui té l'última paraula, i la seva predisposició és màxima per poder viatjar a Luxemburg per disputar els Jocs dels Petits Estats, però també els duels previstos pel River en aquesta final del play-off d'ascens a l'ACB contra el Lucentum. Donada la situació d'urgència del club, el base està disposat a jugar els tres primers partits dels Jocs i volar a Alacant per al tercer duel de la sèrie del River. Això seria completar set partits en deu dies.

Segons l'acord entre les parts que ahir a la nit debatia el Comitè Olímpic Andorrà, Galera serà divendres 24 (21.00h) amb el River en el primer partit de la final; també disputarà diumenge 26 el segon (19.00h), viatjarà dilluns 27 a Luxemburg, i disputarà els partits del dimarts 28 contra els amfitrions, el del dimecres 29 contra Xipre, i el del dijous 30 contra Islàndia. Després d'aquest matx, el jugador agafarà un avió cap a l'aeroport d'Alacant, i jugarà divendres 31 (21.00h), dia en què la selecció té descans, el tercer partit de la sèrie de la final contra el Lucentum.

SAN MARINO POT SER UN PROBLEMA / La selecció tindrà partit dissabte 1 de juny contra San Marino, en un matx que s'espera, per part del River, sigui intranscendent. Si no ho fos, s'hauria de tornar a negociar entre Federació, COA i River com solucionar la qüestió, perquè el jugador, en teoria, hauria d'estar per al quart duel a Alacant, diumenge 2.

«A mi sí que em trastoca una mica els plans, tot i que crec que es podria solucionar. De tota manera crec que aquesta és la millor solució perles dues parts», va dir ahir el seleccionador nacional, David Eudal.

«M'atreviria a dir que per nosaltres ara mateix Xavi Galera és un jugador vital, però també ho és per a la selecció», va assegurar ahir el tècnic del River, Joan Peñarroya. «Amb bona voluntat, les coses s'aconsegueixen», hi va afegir en referència a l'acord amb el COA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT