PUBLICITAT

Detingut un jove de la Seu per atropellar un mosso i fugir

  • Ell i el seu company havien robat en un bingo de Salou i en altres establiments de la zona
EL PERIÒDIC
TORREDEMBARRA

Periodic
La ciutat tarragonina de Salou Foto: TONY LARA

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes que acabaven de robar un bingo a Salou (Tarragona) i que van protagonitzar una espectacular fugida d'uns 40 quilòmetres per l'AP-7 en un vehicle robat, després d'atropellar un agent en un control d'alcoholèmia.

La policia catalana va informar ahir en un comunicat que, amb la col·laboració de la Policia Local de Torredembarra, es va aturar el passat 19 de maig a Torredembarra a dos homes de nacionalitat espanyola com a presumptes autors dels delictes de robatori amb força, atemptat contra els agents de l'autoritat, contra la seguretat del trànsit i robatori i furt d'ús de vehicle a motor.

Els dos detinguts, de 24 i 26 anys, són veïns de la Seu d'Urgell (Lleida) i l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona).

Els fets van succeir la matinada del mateix dia 19 en un control d'alcoholèmia i drogues que els Mossos havien muntat a la carretera C-14, al terme municipal de Salou, durant el qual un vehicle ocupat pels dos homes va desobeir l'ordre d'aturar-se i va fer una maniobra evasiva, atropellant a un mosso, que va resultar ferit lleu, i es va donar a la fuga.

Una patrulla va iniciar la persecució del vehicle, que va entrar a l'autopista AP-7 i va circular a gran velocitat en direcció a Barcelona.

Alertada dels fets, la Sala de Coordinació Policial va activar un tancament de les diverses sortides de l'AP-7 per aturar el vehicle, que va prosseguir la seva marxa durant uns 40 quilòmetres, circulant a velocitats superiors als 230 quilòmetres per hora i posant en greu risc la seguretat d'altres conductors, explica la policia catalana.

A l'alçada del punt quilomètric 220 de l'AP-7 el vehicle va canviar de sentit en un lloc prohibit i, després de trencar un cadenat, va prosseguir la marxa en sentit Tarragona.

Després, va agafar la sortida de Torredembarra, on va trobar una patrulla de mossos que tallava la carretera prop del peatge. En veure el vehicle policial, els dos homes van abandonar el turisme i van emprendre la fugida corrent camp a través.

Després d'una persecució a peu i amb la col·laboració de la Policia Local de Torredembarra, els Mossos van poder interceptar i finalment detenir els dos homes en un camí del municipi.

Quan els agents van comprovar el vehicle van descobrir que constava com a sostret dies enrere a Sant Pere de Ribes (Garraf).

Monedes i estris / A l'interior del cotxe es van localitzar tres bosses de niló plens de monedes i estris, amb 9.043 euros, dos calaixos de màquines registradores, una màquina per explicar monedes i diverses eines susceptibles de ser emprades per cometre robatoris amb força.

Els mossos van constatar, després de diverses investigacions, que els dos detinguts eren els presumptes autors del robatori succeït al bingo de Salou la matinada del mateix dia, i que estarien també implicats en un robatori amb força, comès fa unes setmanes en una botiga de telefonia mòbil de Vilanova i la Geltrú (Barcelona).

La investigació d'aquests casos continua oberta i no es descarten noves detencions.

Els detinguts passaran pròximament a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT