Cara i creu dels Cardelús al circuit de València

• El pare va guanyar en la classe F-1 i el fill va haver d'abandonar a tres voltes per al final
VALÈNCIA

Xavier Cardelús pare, amb el trofeu de campió en F-1 a València Foto: CARDELÚS RACING

El circuit Ricardo Tormo de València va ser l'escenari escollir per Xavier Cardelús pare i fill per viure una original batalla de generacions sobre l'asfalt, en el Campionat MotoDes. I el resultat va ser cara per a un, creu per a l'altre.

Xavier pare, excampió d'Europa del 250cc que corria amb una Yamaha TZ amb la qual havia competit al 1989, va demostrar que els anys no passen per a ell i es va endur la victòria en la classe F-1, a més d'ocupar el tercer lloc de la classificació general.

Per contra Xavi fill, que havia d'utilitzar aquesta carrera com a pedra de toc per a la pròxima cursa del Campionat d'Espanya de Velocitat (CEV) Repsol de Moto3, es va veure obligat a abandonar quan quedaven tres voltes per al final després d'un cap de setmana ple de problemes mecànics amb la seva moto. Cardelús pare va admetre viure un moment inoblidable: «Feia molt temps que volia tornar a córrer i pujar al més alt del podi m'ha fet recordar vells temps...». Xavier fill haurà pres nota.