PUBLICITAT

Una exposició celebra els 40 anys de l'elegibilitat de la dona a Andorra

  • Es tracta de la mateixa mostra que es va exposar al Consell d'Europa
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Bonell visitant l'exposició. Foto: ANA /M. C.

Coincidint amb el 40è aniversari de la moció presentada pels consellers generals Jaume Bartumeu Canturri i Óscar Ribas Reig davant del Consell General demanant l'atorgament del dret a l'elegibilitat a les dones andorranes, el cap de casa de la Casa de la Vall acull des d'ahir l'exposició Les dones i la política al Principat d'Andorra, el llarg camí vers la paritat.

Es tracta de la mateixa mostra que es va exposar al Consell d'Europa amb motiu de la presidència andorrana, on es repassen aspectes de l'organització política del país amb exemples com el Manual Digest o la participació de les dones en les diferents àrees de la societat, des de les dones dels pagesos que han treballat colze a colze amb els marits fins a les actuals conselleres generals passant per les senyores d'Andorra com Isabelle de Foix o Joana d'Albret, les seves aparicions en la literatura andorrana o l'accés al mercat de treball i als estudis.

La subsíndica Mònica Bonell va dir en declaracions a l'ANA que al Consell «hem arribat a la paritat de forma natural», perquè no hi ha hagut cap norma que exigeixi que hagi d'estar constituït per la meitat d'homes i la meitat de dones. Tot i així, va afegir que «no podem deixar de dir que hi ha hagut una llarga lluita de les dones que van emprendre el viatge fa 42 anys demanant el vot de la dona i després l'elegibilitat de les dones al Consell».

L'exposició va estar a la seu del Consell d'Europa a Estrasburg i a la mediateca i també a Lisboa i a partir d'ahir es pot visitar a la Casa de la Vall durant els mesos de juny i juliol, amb la possibilitat que sigui prorrogada.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT