PUBLICITAT

Universitaris europeus estudien els usos de l'aeroport de la Seu

  • 45 alumnes presenten els seus projectes a les instal·lacions
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
La presentació dels treballs a càrrec de Francesc Muñoz, ahir. Foto: AJUNTAMENT DE LA SEU

Les instal·lacions de l'aeroport Pirineus-La Seu d'Urgell van acollir ahir la presentació dels diversos projectes que han elaborat els equips universitaris procedents de diferents universitats europees que han participat al llarg d'aquesta setmana en el workshop internacional Emerging Infraestructural Landscapes (infraestructures aeroportuàries i gestió ambiental del paisatge). En aquest workshop hi han pres part un total de 45 alumnes, provinents d'onze països d'arreu del món, d'universitats de Milà, Gènova, Trento, Portimao i de la UAB.

La presentació d'aquest treballs, que tenien com a objectiu l'elaboració de projectes d'intervenció i gestió del paisatge que posin de manifest la relació de la infraestructura amb el seu context territorial i paisatgístic d'acord amb diferents escenaris econòmics, ambientals, socials i culturals de futur, va anar a càrrec de Francesc Muñoz, director del màster en Intervenció i Gestió del Paisatge i el Patrimoni (Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona). També van participar en la presentació l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, i el regidor de l'Ajuntament de Montferrer i Castellbò, Josep Ullés, segons va informar l'ANA.

Francesc Muñoz va explicar que els projectes presentats sobre els possibles usos de l'aeroport Pirineus-La Seu d'Urgell es poden classificar en tres grans grups: els físics, és a dir, equipar-lo amb d'altres infraestructures; els de detecció de valors, com el paisatgístic, el patrimoni ambiental i cultural; i un tercer grup amb propostes adreçades a la creació de marques paisatgístiques i territorials. Muñoz va remarcar que en aquests projectes es visualitza l'aeroport com un gestor d'un possible turisme molt ampli i alhora com un servidor del propi territori. Tots aquests projectes es concentraran en un document final que es farà arribar a totes les institucions implicades amb l'aeroport.

Per la seva part, l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, va manifestar que «és molt positiu que estudiants joves, vinguts d'arreu del món, puguin aportar idees fresques i enèrgiques per a prendre decisions encaminades a que l'aeroport segueixi sent un motor econòmic del territori».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT