PUBLICITAT

El Govern posa al cas a la Fiscalía sobre irregularitats en l'auditoria

  • Moliné se sent enganyat per Puig: «No puc afirmar si ha robat diners o no però possiblement sí ho ha fet»
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Puig entra dilluns a Govern, poc abans de reunir-se amb Cerqueda Foto: ÀLEX LARA

Ahir a la nit, passades les nou i amb el River immers en el partit a Càceres, el gabinet de premsa del Govern va enviar un comunicat urgent als mitjans de comunicació amb notícies fresques sobre el Futbol Club Andorra. El Departament d'Intervenció de l'Administració General de l'Executiu està des de dimarts realitzant una auditoria econòmico financera a l'entitat que presideix François Moliné i a mitja feina ja ha trobat «pressumptes irregularitats» en considerar que poden ser constitutives de delicte.

Ho ha fet a través d'un escrit elaborat pel gabinet jurídic de Govern i presentat al fiscal general, Alfons Alberca. Està clar que els números no quadren i el malson no ha acabat ja que la decisió de traslladar al ministeri públic els indicis detectats fins a la data d'ahir es va realitzar en paral·lel a la continuació de l'auditoria, en tenir constància de la incapacitat del club per afrontar els deutes concrets. Hi ha un mínim de 350.00 euros a pagar i l'Andorra no té cap recurs per afrontar aquest passiu.

El cap de Govern, Antoni Martí, va voler reiterar «el compromís de l'Executiu amb la transparència, la voluntat d'aclarir les causes que han dut aquest club històric a aquesta situació i de depurar eventuals responsabilitats». En poques paraules i com va dir dimarts el secretari d'Esports d'Estat, Jordi Cerqueda, «anirem fins el final».

Per acabar, el Govern va detallar que treballa per buscar una solució a les mensualitats que el club deu a la plantilla de futbol sala, «atesa l'excepcionalitat i la dimensió social i humana de la situació».

PUIG, IL·LOCALITZABLE / A aquelles hores el gerent del club, Emili Puig, que és qui ha dut els comptes del club en els darrers quatre anys, tenia el mòbil apagat. Moliné sí estava disponible i en ser preguntat per aquest rotatiu no va saber ni què dir. Amb la veu apagada i enfonsat anímicament, va comentar: «La notícia em pilla per sorpresa. L'únic que puc dir és que sé el mateix que vosaltres i que tot el que es pugui trobar és cosa de Puig».

Preguntat sobre si ell té constància de que s'haguessin pogut agafar diners de la caixa va ser explícit: «Puig portava tots els comptes i no puc afirmar si ha robat diners o no, però si s'han detectat irregularitats és que possiblement sí ho ha fet. Ara mateix no penso trocar-lo, sinó li diria coses molt poc agradables i que ara no toquen». 


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT