• Sense Dani Pérez ni Maresch, el Càceres té prou amb un 33-9 en el primer quart per seguir viu
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Peña esmaixa davant Hampl. Foto: EL PERIÒDIC

El 2-1 està servit. Amb la baixa de Dani Pérez i també la de Maresch, que no va jugar ni un minut, al Càceres li va bastar un primer quart de pel·licula, amb un parcial de 33-9, per salvar el primer matx ball.

Carlos Frade va ser molt crític amb el seu equip en el post partit del diumenge passat en el qual el River havia vençut 82-59 i feia pujar el 2-0 a la sèrie. Va dir que el River havia fet fora de la pista al seu equip «a puntades», a base de jugar amb una defensa «al límit del reglament». Diuen que de les errades s'aprèn i realment ahir es va veure un Càceres intens, que corria, que pressionava, que s'ajudava que provocava errades i pèrdues en l'atac del River... Anava com un avió mentre als tricolors els faltava precisament tot això, la sisena marxa. Hi havia falta d'intensitat i de velocitat, la defensa individual concedia un metre i facilitava les opcions de tir al Càceres.

HUMILIANT PRIMER QUART / D'entrada es va produir un primer parcial de 13-2. Van anotar Balboa, Robles de tres, Morentin... Va contrarestar Blanch de 6,75 i en la següent acció responia Robles de la mateixa manera. Tal va ser la intoxicació del River en només cinc minuts que Wright va fallar una cistella clara sota la cistella.

Després va venir un triple de Duinker i un alley-oop d'Ashaolu (21-7) que va obligar a Peñarroya a demanar el segon temps mort en sis minuts. Però amb un Galera que va passar desapercebut dins el desgavell de tot l'equip ja a la pista, la ratxa dels locals es va perllongar fins a un humiliant 33-9. El River dels primers deu minuts es resumia en una cistella de Hampl, dues de Flis i un triple de Blanch, de set que van provar els tricolors.

Al segon quart el River va estar molt més a sobre. El Càceres va buscar, doncs, un joc llunyà a la cistella per tenir més espais sota la pintura. Aprofitava bé la zona de pick and roll per trobar passadissos contra la cistella mentre el River s'anava minant amb errades fàcils en atac com un de Flis sota cistella. Guardia va individualitzar la impotència, els nervis i la desorientació del River amb una intencionada per agafar del braç a Peña quan es disposava a esmaixar.

Aquest, però, va ser una curiosa manera de tornar a ficar-se en el partit perquè després de què el 9 del Càceres anotés els dos tirs lliures que van fer pujar el 43-14 a l'electrònic el River va enllaçar un parcial de 2-8 que, malgrat una altra intencionada de Safford a Ashaolu, el tampteig en les últimes possessions va acabar maquillant el resultat fins el 47-29 al descans.

REACCIÓ D'EQUIP GRAN / Les petites millores abans de la pausa es van anar incrementant en un tercer quart superb a nivell defensiu. Una cistella d'Ashaolu en el primer minut i un tir lliure de Morentin pocs segons abans d'entrar en el quart parcial van ser el bagatge dels locals en aquests deu minuts. El River tampoc va estar com per tirar coets quan li tocava puntuar, però tot i així va sumar 13 puntets més que deixaven el partit obert (50-42) i que un tir lliure de Pablo Sánchez i una esmaixada de Flis va situar els de Peñarroya a tir de cinc amb nou minuts per endavant fins el final.

Aquest, però, va ser el clímax d'un River que a partir d'aquí, de nou va anar donant passes enrere fins que es va veure a quatre minuts 17 per sota (64-47). Peñarroya va demanar temps mort; amb Hampl eliminat per cinc falte,s, va seure Flis i Schreiner per donar entrada a Moncasi i Galera. Així el River va començar en el quart partit, demà a les 20.00 hores, de nou al Multiusos.