PUBLICITAT

El Mégane N4, amb les evolucions del Renault oficial a Còrcega

  • El cap de setmana és ple de motor, amb el Ral·li de Cantàbria, Loan a Ímola i els Cardelús a Xest
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

renault serà al Ral·li de Còrcega amb el seu equip oficial, que comptarà amb les evolucions del Mégane amb què també gaudirà Joan Carchat en el seu debut amb l'N4 en el Campionat d'Espanya d'asfalt. Aquesta cita, tot i ser la més destacada del cap de setmana esportiu, no serà l'única, ja que de motor hi haurà també Àlex Loan a Ímola, i la família Cardelús en motociclisme a Xest. A més, futbol amb l'FC Andorra a casa del Santfeliuenc, i curses de muntanya. I demà, també dia complet.

RAL·LIS - Carchat debuta a l'Espanyol d'asfalt

És l'hora del debut. Ahir durant tot el dia l'equip Renault Sport-Banco Madrid amb el Renault Mégane N4 pilotat per Joan Carchat i amb Albert Garduño de copilot, feia el reconeixement de les zones del Ral·li de Cantàbria. Dijous en van fer alguns tests en mullat, donat que la previsió per avui és també d'asfalt amb aigua per les precipitacions que s'hi esperen. A més, un enginyer arribat de França va inspeccionar amb els membres de l'equip la màquina que durà Carchat al volant, i tots plegats van intentar aconseguir millorar petits detalls que després fan la diferència. Les evolucions que durà el Mégane N4 seran les mateixes que utilitzarà la marca en el pròxim Ral·li de Còrcega.

Així mateix, a la cita del Campionat d'Espanya de ral·lis d'asfalt hi serà un altre andorrà, aquest ja un veterà com Joan Vinyes, amb el seu Suzuki Swift, que lluitarà per recuperar tot el terreny perdut a la primera cita al Ral·li de Canàries. La novetat de l'equip Suzuki Motorsport a Santander és el canvi de look que lluirà el Swift S1600. Des de la sortida al mercat del nou Suzuki Swift Sport, des de la marca van voler adaptar el nostre equip oficial al nou model i a Santander ja es podrà veure el resultat. A la carretera, el problema serà l'aigua i unes carreteres estretes. «Al nord d'Espanya arriben escenaris molt particulars, amb carreteres estretes, asfalt lliscant, canvis de temps... són proves difícils i que no et permeten un moment de relaxació», va assegurar Vinyes.

L'inici de la primera etapa del 35è Ral·li Santander Cantàbria està previst a les 14.00h d'avui, mentre que els primers equips que vagin superant les primeres dificultats del traçat, començaran a entrar al parc tancat a partir de les 21.30h. Diumenge es disputarà la segona etapa que s'iniciarà a les 07.00h i finalitzarà a partir de les 13.00h al cèntric parc preparat a la capital càntabra. En total seran una mica més de 160km d'especials per tots els participants.

BÀSQUET - Primer i únic amistós de la selecció

La selecció de bàsquet que disputarà els Jocs dels Petits Estats de Luxemburg juga avui (Poliesportiu d'Andorra, a les 17.30h) el primer i únic partit amistós de preparació de cara a aquesta cita esportiva. Un combinat de jugadors dirigits per Manel Bosch, sota el nom Europe Basketball Academy, serà el rival. Es tracta d'un equip format per jugadors promeses amb qui treballa Bosch per fer-los un espai en l'elit del bàsquet. «Des de principis de maig que estem entrenant», va dir ahir el seleccionador nacional, David Eudal, que ha sumat com a novetat a la seva llista de jugadors convocats el nom d'Esteve Malet. La resta de la plantilla serà la base habitual, amb el director d'orquestra Xavi Galera, i ja vells coneguts com Dani Marín, Rafa Casals, Cinto Gabriel, Albert Farfán... La selecció tornarà a entrenar la setmana entrant, dimarts, dimecres i dijous. El matx d'avui serà el debut com a seleccionador d'Eudal.

MOTOCICLISME - Cardelús pare i fill, junts a un circuit

Al Circuit Ricardo Tormo de Xest, doble cita per als Cardelús. Xavi Cardelús fill disputarà la Pre Moto3 per sumar quilòmetres de cara al CEV Repsol de Moto3. A més, Cardelús pare, en clàssiques, tornarà amb la Yamaha TZ Deltabox 250 que va fer servir per córrer la temporada 89.

FUTBOL - L'FC Andorra viatja a Sant Feliu

Avui a les sis de la tarda al camp municipal del Santfeliuenc, l'FC Andorra de futbol torna a l'activitat amb un nou partit intranscendent per l'equip, ja que la salvació està assegurada des de fa algunes jornades. Amb tot, l'equip de Justo Ruiz vol acabar el més a dalt possible.

RUGBI - El VPC vol seguir fent història a França

L'equip de rugbi, VPC Andorra, vol sumar demà una nova victòria i superar una nova ronda del Campionat de França. En 16ns de final es trobarà amb el Vicoise a un camp neutral, ara a Auterribes. El Vicoise és el campió del Comitè Armagnac Bigorre.

FUTBOL - La Copa coneixerà els seus finalistes

Diumenge se sabran els finalistes de la Copa Constitució. A les 15.00h, a Aixovall, duel entre Pidasa i Unió Esportiva, amb 0-3 per a l'UE; a les 17.30h, al mateix escenari, Lusitans i Sant Julià lluiten per l'altre bitllet finalista, amb 0-0 de l'anada.

CURSES DE MUNTANYA - Cinc andorrans a la Vertical Cara Amón

Barruera és la localitat on s'ha traslladat la delegació de cinc esportistes de la Federació Andorrana de Muntanyisme (Ferran i Xavier Teixidó, Joan Valls, Òscar i Marc Casal) per disputar avui la Copa del Món de Vertical Cara Amón. Segons el seleccionador, Carles Font, l'objectiu serà «tenir un entre els quinze primers». La Vertical Series Cara Amón será també puntuable per a la Copa d'Espanya i per tant, en opinió de Font, «hi seran els millors especialistes de les curses explosives». El recorregut serà de 4,7km i 1.380 metres de desnivell positiu, amb sortida des de Barruera a 1.080 metres fins el cim del Roies de Cardet, a 2.444.

AUTOMOBILISME - Loan, a Ímola en la 2a prova de l'LMPC

«Vull demostrar la meva evolució en aquest cotxe i confirmar la bona pretemporada que he fet lluitant al màxim amb els meus rivals», ha manifestat aquesta setmana el pilot Àlex Loan, que avui disputa la segona prova de la competició de Le Mans Prototype Challenge (LMPC). La cita és a Ímola, després de l'abandonament que va patir l'andorrà a Silverstone. Ahir es van celebrar les dues sessions d'entrenaments lliures i avui es disputa la classificació i la cursa, de tres hores de durada. «Conec bé el circuit», va dir Loan, que va recordar que l'any passat va fer a Ímola «el millor resultat de la temporada a la Fórmula Renault 2.0».

TRIATLÓ - El Triatló AnyósPark, al Half de Calella

Demà, dos representants del Club Triatló AnyósPark competirán a la Half Challenge de Calella (1900m-90km-21km). Seran els atletes Ferran Gómez i Manel Cerqueda, que busquen baixar de les cinc hores. A la cursa, puntuable per l'Europeu, hi serà Javier Gómez Noya, entre altres.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT