PUBLICITAT

L'equip de la FAM, al complert en la segona cita

  • També hi seran cinc dels nou membres del CTM
I. M.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Ferran Teixidó, en el Vertical Km. de Mont Elbrus, fa deu dies Foto: FAM

Ferran Teixidó va donar el tret de sortida a la temporada d'estiu de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) amb un quart lloc en la primera cita de la Copa del Món Vertical al Mont Elbrus rus que li valen 72 punts en la classificació però l'absència de la resta de corredors del combinat nacional no és un problema, degut a que aquest circuit consta de cinc proves de les quals puntuen tres.

Demà continua el màxim circuit internacional passant de Rússia es passa a Espanya, en concret a la localitat aragonesa de Barruera. Allà hi estarà Ferran i també a la resta d'integrants del primer equip de la FAM: Xavier Teixidó, Joan Valls, i Òscar i Marc Casal. Tot l'equip al complert en una carrera en la qual, segons el seleccionador, Carles Font, l'objectiu serà «tenir un entre els quinze primers» en una cursa també puntuable per a la Copa d'Espanya que preveu tenir els millors especialistes en curses explosives.

El recorregut consta de 4,7 quilòmetres de distancia i 1.380 metres de desnivell positiu, amb sortida des de Barruera a 1.080 metres fins el cim del Roies de Cardet, a 2.444 i una exigent pujada amb una mitjana de pendent del 30,7% i una màxima de 50,4%.

El seleccionador va explicar que «sobretot en el tram final»el terreny és pedregós i rellisca, per tant és idoni per als corredors tècnics, qualitat que tenen els cinc andorrans. “El problema és que en aquesta part hi ha neu, que a nosaltres ja ens va bé però és possible que al final es faci el traçat alternatiu”, que tindria 4,8 quilòmetres de distancia i 950 metres de desnivell.

Del Centre de Tecnificació de Muntanyisme hi haurà cinc joves a la línia de sortida de la categoria cadet: Euan Prieto, Marc Haytree, Aleix Torres, David Pérez i Marc Gasa. L'objectiu que tenen és començar a rodar-se i adquirir experiència. El traçat per a les categories inferiors és de 3 quilòmetres de cursa amb 1.000 metres de desnivell.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT