PUBLICITAT

Saboya clou avui la presidència andorrana del Comitè de Ministres

  • Andorra dóna 50.000 euros per a projectes d'educació
EL PERIÒDIC
BRUSEL·LES

Periodic
Saboya, Dalleres i la secretaria general adjunt del Consell d'Europa Foto: TONY LARA

El ministre d'Afers Exteriors, i actual president del Comitè de Ministres del Consell d'Europa, Gilbert Saboya, es va desplaçar ahir a Estrasburg per assistir a la 123a Sessió del Comitè de Ministres que té lloc avui, acte que posarà fi a la presidència d'Andorra del Comitè de Ministres del Consell d'Europa. Armènia és el país que prendrà el relleu durant els pròxims sis mesos.

Cal destacar que avui Saboya presidirà la Sessió del Comitè de Ministres. El titular d'Exteriors presentarà durant aquesta sessió el balanç de la presidència andorrana durant aquests sis mesos.

Cal recordar que Andorra té la presidència del Comitè de Ministres del Consell d'Europa des del 9 de novembre del 2012, i que les prioritats de la presidència andorrana s'han centrat en tres àmbits: l'educació a la ciutadania democràtica i als drets humans; la promoció del Conveni Europeu dels drets humans; i les accions destinades a promoure els valors del Consell d'Europa a la joventut.

Amb motiu de la clausura de la presidència andorrana va tenir lloc ahir al vespre un concert de l'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra en formació de cambra (ONCA), a la Cité de la Musique et de la Danse d'Estrasburg.

El Principat d'Andorra ha fet una contribució voluntària de 50.000 euros per al Consell d'Europa per donar suport a projectes d'educació intercultural i els intercanvis, drets dels infants i la promoció de la Convenció del Consell d'Europa sobre la prevenció i la lluita contra la violència contra les dones i la violència domèstica.

L'acord va ser signat el 7 de maig d'aquest any per l'ambaixador Josep Dallerès, representant permanent del Principat d'Andorra al Consell d'Europa i Gabriella Battaini-Dragoni.

La presidència del Principat s'ha centrat durant aquests sis mesos en l'educació a la ciutadania i els drets humans.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT