PUBLICITAT

El Francesc Vila arriba a l'Àsia

  • El Yokohama Marinos japonès és la gran novetat i Andorra tindrà dos representants
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto:

La fama del Memorial Francesc Vila ha arribat fins a l'Àsia. El Yokohama Marinos japonès és la gran novetat en el cartell d'equips que competiran en la 14a edició, que es disputarà el 25 i 26 de maig als camps d'Ordino i Aixovall.

El club nipó, que fa una dècada va ser entrenat per l'entrenador basc Xabier Azkargorta, ja va voler participar l'any passat però va sol·licitar la plaça massa tard. Aquest any, amb antel·lació, ha pogut ser acceptat. Segons David Rodrigo, director tècnic de la Federació Andorrana de Futbol (FAF): «Són ells els que es van posar en contacte amb nosaltres per venir a participar». Sens dubte s'obre un mercat nou perquè un país com Andorra tingui un ressó que no s'esperava en un país en el qual el futbol és cada dia més adorat.

Seran dos dies d'una experiència única per als nens prop de 350 nens que s'hi donaran cita –amb els acompanyants es preveu superar el miler–, per part d'Andorra, podran viure en primera persona l'equip que representarà la categoria alevina, entrenada per Òscar Sonejee i Xavi Ruiz, i un de la benjamina que duran Jesús Julián Lucendo i Joan Carles Ruiz.

No serà el Barça, que no hi ha manera que vingui, però es mantindrà un cartell de luxe com a cada any, amb equips com la Reial Societat, el València, Bilbao, Madrid, Espanyol, l'Slavia de Praga o el Hajduk Split.

EL COMITÈ D'ENTRENADORS / D'altra banda, la FAF va anunciar ahir que s'ha creat un Comitè Tècnic d'Entrenadors, que presidirà Montse Sáncuhz i que vetllarà per la defensa dels drets dels entrenadors amb creació de conferències, cursos, i fins i tot actualitzacions. Les inscripcions es podran fer a partir de l'1 de juny amb un cost de 30 euros. «Per tenir la llicència els entrenadors s'hi hauran d'afiliar. És una manera de fer que els clubs tinguin persones titulades», va exposar Rodrigo.

La FAF va presentar ahir el nou web, que ja està operatiu – www.ffandorra.novanet.es–, i que es basa en el model de la Federació Catalana . El Memorial, per exemple, tindrà les actualitzacions dels resultats al moment, com tots els partits de les lligues d'Andorra, amb les actes. Aquest web aporta nombroses novetats com estadístiques dels equips, es poden consultar sancions, hi ha una intranet i links d els clubs, històric de competicions, seccions per a entrenadors, àrbitres... En definitiva, un portal dinàmic, complert i amb interacció immediata



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT