PUBLICITAT

Guri renuncia als Petits Estats sense substitut

  • Garcia, baixa per motius laborals als Mediterrani, i el COA exigeix solucions
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Guri juga també a bàsquet Foto: TONY LARA

El Comitè Olímpic Andorrà va rebre ahir la doble notícia de renúncia a dues cites olímpiques. Per una part, la jove Clàudia Guri, que havia de competir al salt d'alçada als Jocs dels Petits Estats de Luxemburg, no hi assistirà per motius d'exàmens i esportius i tampoc no serà substituïda, mentre que el judoca Dani Garcia ha hagut de renunciar als Jocs dels Mediterrani de Mersin (Turquia), per motius laborals. Per això, el president del COA, Jaume Martí, va mostrar el malestar de l'ens degut al poc suport que reben els esportistes, i a més becats, com Garcia, per poder compaginar la seva vida esportiva amb la laboral: «Demanem a les institucions que ens donin un cop de mà perquè puguin competir. La feina del COA és dir això, i la del Govern, fer-ho».

Guri, de 18 anys, va enviar el comunicat de la seva renúncia per escrit al COA, al·legant que a més de saltadora d'alçada és «jugadora de bàsquet» –va guanyar l'Europeu C U16 al 2011 amb la selecció– i s'està «plantejant» els seus «objectius esportius». En aquest cas, des del COA van afirmar ahir que en cap cas hi haurà un substitut a la plaça de l'andorrana per als Petits Estats –ara la delegació serà de 38 esportistes–, perquè «per normativa» hauria de ser un esportista «de la mateixa disciplina», i no hi ha una altra. En tot cas, tampoc les mínimes dels atletes en la resta de disciplines s'acosten a les exigides, el que obliga al Comitè a assumir una plaça menys.

EL COA, INDIGNAT AMB EL CAS GARCIA / La impossibilitat que el judoca Dani Garcia sigui als Jocs del Mediterrani de Mersin (la cita és després dels Petits Estats), ha indignat el COA perquè la raó és per motiu laboral. Des del Comitè Olímpic no entenen com un esportista «becat pel Govern i que treballa pel Govern» no pot competir amb el seu país en una cita com aquesta. La llista d'esportistes completa que hi serà a Mersin es farà pública pel COA com a màxima la pròxima setmana.

CONFERÈNCIA D'UN OR OLÍMPIC / Demà, al Centre de Congressos d'Andorra la Vella, Joel González, medalla d'or de taekwondo per Espanya als Jocs de Londres 2012, oferirà una conferència a tots els esportistes del Principat, tant individuals com d'equip, que hi vulguin assistir. Serà a les 19.30h. A l'acte, l'esportista portarà la seva medalla d'or. Així mateix, al dia següent divendres hi serà amb la base del taekwondo andorrà, tot i que no es vestirà per estar lesionat amb un esquinç de lligament al genoll i no poder fer activitat física.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT