PUBLICITAT

Els clubs de Primera, també aliens a les cotitzacions de la CASS

  • La FAF va organitzar fa dos mesos un curs de gestió per millorar l'administració de les entitats
  • El BC River, CV Andorra, HC Cevalls i VPC afirmen que paguen la seguretat social
R. MORA
ANDORRA LA VELLA

Si el FC Andorra paga els seus jugadors en efectiu i sense cotitzar a la CASS, segons va informar ahir EL PERIÒDIC, aquest rotatiu va fer ahir una recerca del que fan diferents clubs esportius del Principat. El futbol és l'esport on més problemes hi ha, ja que a la Primera Divisió, especialment en els equips considerats grans, existeixen pagaments continuats –sous– que no cotitzen per a la seguretat social, mentre que els més modestos afirmen que no poden assumir unes despeses tan altes més enllà de pagar algunes dietes per victòries, o fins i tot per desplaçaments. Des de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), que estan al cas d'algunes d'aquestes pràctiques, afirmen que es realitzen cursos per intentar millorar l'administració de les entitats, l'últim ara fa dos mesos.

«Hi ha marge per fer-ho millor», va assegurar el director general del Principat, Gerard Escoda. «Els donem idees de com gestionar els seus clubs», va afirmar el director tècnic de la FAF, David Rodrigo, que hi va afegir que després «cadascú regula els seus diners» i que s'està «millorant». A la lliga andorrana hi ha quatre equips grans –Sant Julià, Lusitans, UE Santa Coloma i FC Santa Coloma–i quatre de petits –Principat, Inter Escaldes, Engordany i Encamp–. Els grans, cobren uns extres importants de la UEFA per jugar a Europa –quan es classifiquen, que tampoc no és sempre–, mentre que els petits, incloent el recent ascendit, l'FC Ordino, viuen d'alguna subvenció dels comuns, i de la base. Els primers, paguen sous, i alguns jugadors que prefereixen guardar l'anonimat assumeixen que cobren en efectiu, i que en cap cas cotitzen aquests ingressos. La situació és, «com a mínim, alegal», segons algunes fonts, que també mostren un convenciment: «S'ha de solucionar».

Consultades també altres entitats andorranes, més enllà del futbol, el BC River Andorra de bàsquet, CV Andorra de vòlei, l'HC Cevalls d'hoquei patins i el VPC de rugbi asseguren tenir-ho tot en regla, amb immigració i amb la CASS.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT