PUBLICITAT

Cerqueda: «Haurem de ser més curosos amb els diners públics»

  • El Govern exigeix al FCA la documentació comptable dels últims quatre anys
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: TONY LARA

El cap de Govern, Toni Martí, va ser a la reunió d'ahir amb els responsables del FC Andorra –François Moliné, president, i Emili Puig, gerent–, juntament amb el secretari d'Estat d'Esports, Jordi Cerqueda. L'acte va confirmar l'auditoria que es farà «el més aviat possible», segons Cerqueda, i per exigir el club la documentació comptable dels últims quatre anys, «amb la màxima urgència». El president del club, Moliné, va informar a aquest rotatiu que la documentació hi és i que compliran. A més, vistes les circumstàncies de l'entitat, Cerqueda va afirmar que en el «futur» des del Govern hauran de ser «més responsables i curosos en la gestió dels diners públics».

Respecte a les possibles sancions als responsables, Cerqueda va dir que no podia dir si s'actuarà sobre les persones o sobre l'entitat, tot i que va afirmar respecte a un possible expedient sancionador: «Hem d'esperar l'abast de l'auditoria, i llavors sabrem si realment hi ha hagut irregularitats o no, i si hi ha hagut, la voluntat del Govern serà arribar fins el final». No va ser capaç d'enviar un missatge tranquil·litzador a la plantilla de futbol sala que roman a Andorra sense poder viatjar als seus països, perquè «ara mateix, no se'ls hi pot donar». Per la seva part, el president del club, Moliné va afirmar tenir «la consciència tranquil·la», tot i mostrar un clar cansament.

SENSE XIFRES EXACTES / Jordi Cerqueda va assegurar que durant la reunió no es va parlar de xifres, i sobre el ball de números que deuria el FC Andorra, no es va voler pronunciar per considerar massa aviat: «Les xifres les sabrem els pròxims dies. No tinc constància que les xifres de les que s'han parlat siguin certes, així que esperarem a una informació veraç».

LA VIABILITAT DEL CLUB, «PREOCUPANT» / Segons Cerqueda, «la viabilitat de l'entitat, amb els elements que estan sortint aquests dies, és per estar preocupat». Així mateix, el secretari d'Estat va afirmar que seria «una pena» arribar «a aquest extrem».

RODA DE PREMSA DESCONVOCADA / Ahir al matí es va convocar per part del club una roda de premsa per explicar la situació, però finalment va ser suspesa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT