PUBLICITAT

El Multiusos és un fortí

  • Només quatre equips han estat capaços de guanyar a la pista del Càceres aquesta temporada
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Maresch penetra i tira a cistella amb la oposició de Morentin sota taulells, diumenge al Poliesportiu en el 2-0 Foto: tony LARA

En la roda de premsa posterior al partit de diumenge que va suposar el 2-0 per al River en les semifinals del play-off d'ascens, Joan Peñarroya va deixar anar: «Allà a casa seva serà una altra història». Els dos primers partits es van disputar al Poliesportiu i aquesta setmana tocarà jugar a Càceres. Divendres el tercer partit i diumenge, si cal, el quart. La frase que va pronunciar el tècnic del River semblava no tenir gaire força més que la d'una mostra pública del respecte al rival, però el Multiusos és realment un autèntic fortí que ha ajudat l'equip de Carlos Frade a ser on és.

Al llarg de la fase regular es pot apreciar clarament que el Càceres va acabar sisè gràcies als partits a casa. A domicili només va ser capaç d'obtenir 2 triomfs però davant el seu públic, en 13 duels només en van perdre 3, contra Planasa Navarra, River i Burgos. Ningú més ha pogut sortir viu d'allà tret del Breogan Lugo, que en els quarts del play-off va vèncer en el tercer partit per posar-se 1-2 tot i que en els dos últims el Càceres va remuntar per continuar amb opcions d'anar a l'ACB. En aquell partit, fa només quinze dies, els de Frade van quedar-se en només 52 punts en un duel que va ser un cúmul de despropòsits.

El Càceres ha tingut una mitjana de 75 punts a favor en la fase regular, per 71,5 en contra però el River també té números per contrarestar-lo. L'equip de Peñarroya es va quedar a les portes de l'ascens directe sent el millor visitant de la fase regular, guanyant 11 dels 13 desplaçaments que va tenir –només va perdre els dos últims, a Navarra i Burgos– i amb una mitjana de 78,9 punts a favor pels 71,77 en contra.

Entre ells dos els enfrontaments són clarament favorables al River: victòria en la fase regular al Multiusos per 69-71, de nou triomf al Poliesportiu per 84-64, i en els play-off els ja coneguts 71-68 i 82-59 a Andorra.

El River està, per tant, a un triomf de la final i l'únic que preocupa ara mateix és el rebot, única estadística en la qual el l'equip tricolor té pitjors números que el Càceres –veure taula comparativa– i, sobretot, l'estat físic de Dani Pérez (679 minuts) i d'Anton Maresch (635), que són dos dels tres jugadors que més ha utilitzat aquesta temporada Peñarroya juntament amb Blanch (669).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT