PUBLICITAT

El banc més solidari finançat per particulars i empreses

  • Voluntaris i treballadors fan realitat ?l'ajudar a ajudar' als més necessitats ?
JOSEP ROMERO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: TONY LARA

A diferència dels països veïns, a Andorra el Banc d'Aliments s'autofinança a través de les aportacions d'empreses, institucions i ciutadans particulars. En un primer moment va ser concebut pel Ministeri de Medi Ambient de l'època amb l'objectiu de reciclar els productes alimentaris. Posteriorment es va descartar la idea i es va apostar per donar un altre tipus de prestació com ara cobrir les necessitats bàsiques d'alimentació d'aquelles persones sense o amb pocs recursos. Pel que fa a Espanya o França els magatzems s'omplen, en una part, pels excedents provinents de la Unió Europea i per una altre, per les donacions dels particulars. Un cop s'acaben els productes, els promotors dels Bancs d'aliments posen en marxa campanyes específiques de recaptació .

PROCEDIMENT/ Al Principat els canals habituals per rebre aquest tipus d'ajut passen primer per una valoració prèvia d'una treballadora social la qual analitza, cas per cas, les demandes rebudes. Amb el vist i plau de la professional poden anar a recollir personalment els lots d'aliments al local on es troba actualment Càritas andorrana. Les empreses col·laborades envien cada dia dimarts els aliments i, l'endemà, les persones passen a recollir els lots. En el cas dels productes frescos, a les persones receptores dels ajuts, se'ls fa entrega d'un val per bescanviar en algun dels establiments comercials que tenen convenis establerts amb l'entitat eclesial.

L'organització també disposa d'una dietista per tractar les necessitats alimentàries específiques de cada usuari.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT