PUBLICITAT

La Cursa Popular Illa Carlemany reuneix 2.000 participants

EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: TONY LARA

La quarta edició de la Cursa Popular Illa Carlemany va reunir 2.000 participants per a les dues curses que es van celebrar ahir diumenge al matí. Les dues curses, una de dos quilòmetres i una altra de cinc, van començar al costat del centre comercial per acabar al Prat del Roure. El Secretari d'Estat d'Esports, Jordi Cerquerda, va explicar que la Cursa Popular Illa Carlemany, se celebra el Dia de l'Esport per a tothom, amb la voluntat de conscienciar la població sobre la importància que té per a la salut, practicar alguna activitat física de manera regular. No obstant això i malgrat les bones i assenyades recomanacions de Cerqueda, qui va donar el tret de sortida a totes dues curses, va ser el cap del Govern, Toni Martí.

La primera i més curta va recollir un 60% dels inscrits, o sigui prop de 1.200 participants van arrencar a córrer per conquerir els 2.000 metres de llargada que tenia el circuit. En canvi, la segona més llarga i més experta, només va comptar amb un 40% d'inscripcions, gairebé 800 participants.

Cerqueda es va felicitar de que més enllà de les marques, «el més important és que hi hagi participació en aquest tipus d'esdeveniments i que la ciutadania prengui consciència de la importància de la pràctica de l'esport». El secretari d'Estat d'Esports va destacar com a factor important que crida a la participació, que la cursa pugui fer-se pels carrers d'Escaldes-Engordany i Andorra la Vella i va afegir que «la resposta de la gent demostra que ha arribat bé el missatge que volíem transmetre, que és que l'esport és un factor important per a la salut de les persones». En la cursa de 2 quilòmetres, els guanyadors van ser Nahuel Carabaña, Adrià Colell, Nicolàs Breil, Adriàn Gómez, Pol Suarez i Jaume Pueyo en nois, i Maria Sablo, Andrea Fernandes, Andrea Sinfreu, Laura Quella, Alba Raad i Paloma Messina en femení.

Els guanyadors de la cursa més llarga, de 5 quilòmetres, van ser Marcos Sanza, Toni Bernadó, Manuel Fernández, Abdeslam Louah, Alan Manchado i Pep Sansa. En quant a les dones, les sis primeres classificades van ser Sara Garcia, Yolanda Castillejo, Silvia Felipo, Maria Betriu, Maria Fargues i Maria Miralles.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT