PUBLICITAT

Pagaments en sobres i sense seguretat social

  • Moliné coneix avui les xifres del club abans de la reunió amb Govern i Puig, que ahir estava desaparegut
R. MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Emili Puig, divendres quan va comparèixer davant la premsa Foto: TONY LARA

El desgavell del FC Andorra creix cada dia. L'entitat gestionada per Emili Puig durant els últims anys està vivint una crisi insospitada per alguns, i esperada per altres. Hi ha consens entre futbolistes actuals i del passat, i cos tècnic, en què algunes coses s'estaven fent de manera com a mínim irregular. Fonts consultades per aquest rotatiu confirmen que no són pocs els pagaments que es feien amb sobres i que hi va haver nòmines en què no s'incloïa seguretat social, cosa que s'argumenta dient que s'ha fet «tota la vida». Cal recordar que el FC Andorra està subvencionat amb diners públics, i que aquest any ja havia rebut 170.000 euros del Govern, mentre que la resta que havia d'ingressar resten congelats fins que no s'aclareixi exactament què ha passat amb els comptes. Avui al matí, al Govern, hi ha una reunió convocada per la secretaria d'Estat d'Esports, amb Puig i el president de l'entitat, François Moliné, per tal d'explicar la situació. Poc abans, Moliné haurà visitat el banc per conèixer l'estat real dels comptes i exposar-los davant del secretari d'Estat, Jordi Cerqueda.

EL FC Andorra, històricament, sempre segons les fonts consultades, ha pagat als seus treballadors en efectiu. Ni txecs, ni transferències, ni molt menys cotitzacions a la CASS. La manera de fer ha estat «sempre» acudir a la seu del club a pels diners, firmar un paper com que es cobraven, i marxar amb la butxaca plena. Així ho narren diferents treballadors i extreballadors de l'entitat.

D'exemples pràctics, un de fa pocs dies: Carles Valls, jugador que va fitxar pel FC Andorra aquesta temporada i que va sortir de l'equip al mes de febrer en no tenir el nivell que l'entrenador Justo Ruiz exigia, es va presentar divendres passat a la seu del club, just quan hi era la reunió entre la plantilla de l'equip de sala i Emili Puig. El futbolista, aliè a la situació de tensió que es vivia quan Puig informava de la manca de diners de l'entitat, era allà per cobrar els diners que li devien, després que el gerent li digués en diverses ocasions que els tenia preparats, «sense ser cert», segons va afirmar el futbolista. Aquest pagament havia d'haver sigut «amb un sobre». A més del cas de Valls, d'altres futbolistes han confirmat a aquest rotatiu que, efectivament, els sous sempre s'han pagat en efectiu, «històricament», amb cada jugador passant per la seu de l'entitat per cobrar, sense que hi hagués, a més, cap cobertura de la CASS. En cas de tenir alguna lesió, la cobertura sanitària corria a càrrec del conveni per llicència federativa amb la Federació Catalana de Futbol, que és on milita l'equip de futbol en la Primera Catalana, o la LNFS, amb el de sala.

A dia d'avui, el club li deu les nòmines d'abril a les plantilles de futbol i futbol sala, i a aquesta, a més, la prima per haver assolit la classificació per jugar el play-off d'ascens, cosa a la que el club, mitjançant Puig, va renunciar. Així mateix, alguns altres exemples, però ara d'exjugadors als que se'ls deuen diners són Cabinho o David Ribolleda, ‘Ribo', que ahir confirmava a aquest rotatiu que se li devien dos mesos, a més d'ex-tècnics com Carles Riba, amb qui Puig va arribar a un acord que encara no ha estat satisfet.

EL GOVERN DEMANA avui EXPLICACIONS / El Govern s'ha vist obligat a moure fitxa davant la situació laboral dels treballadors del FC Andorra, i després de les informacions de la manca de tresoreria de l'entitat. Avui a les 11.00h hi haurà una reunió en què estan citats amb el secretari d'Estat d'Esports, Jordi Cerqueda, tant Moliné com Puig, el qual ahir estava en parador desconegut, amb el telèfon apagat i sense que el president Moliné, encarregat d'informar-lo de la reunió convocada, el pogués localitzar.

Segons el Govern, la reunió és per clarificar la situació econòmica del club. Així mateix, s'ha demanat una auditoria econòmica-financera «per conèixer amb exactitud els estats financers de l'entitat», segons el comunicat fet públic dissabte. L'última dada que té el Govern dels comptes del club data del passat 14 de febrer. Així mateix, s'ha decidit congelar l'atorgament de la segona part de la subvenció pública.

EMPAT A CASA DEl FUTBOL / Mentre tota aquesta crisi es viu en la institució, l'equip de futbol que juga a la Primera Catalana va disputar el seu partit del passat dissabte contra el Viladecans, equip que aspira a l'ascens. Els andorrans van frenar els catalans en el seu camí, amb un empat (1-1) i un bon partit. Es va avançar Cristian als nou minuts de joc, i ja en la segona meitat va ser Aaron qui va establir la igualada en el minut 51.

L'EQUIP NO SAP SI TINDRÀ BUS / Donada la situació de manca de diners per part del club, el dubte ara és si el FC Andorra de futbol podrà viatjar en autobús a Sant Feliu de Llobregat el pròxim cap de setmana, i si podrà dinar pel desplaçament.

PUIG EXPLICA LA SITUACIÓ A la plantilla / Divendres, abans de l'entrenament de l'equip de futbol, el gerent Puig es va desplaçar a Aixovall per comunicar a la plantilla la situació.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT