Blanch lidera un recital col·lectiu i el River té la final a tocar

• L'equip de Peñarroya fa bo el factor pista i mana 2-0 però salten les alarmes per una lesió de Dani Pérez

A l'esquerra Dani Pérez al terra, segons després de la lesió. A la dreta Lorenzo mira un tir lliure de Blanch ja amb cara de derrotat, ahir al Poliesportiu. Foto: TONY LARA

Si algú s'ha arribat a qüestionar que el River ha arriba al play-off esgotat per l'enorme esforç que va fer per intentar guanyar la Lliga, ahir va haver de canviar d'opinió. Radicalment. Perquè el conjunt que dirigeix Joan Peñarroya va ser el de les grans nits, el líder intractable, que va tenir un Marc Blanch en pla estel·lar en el tercer quart però que sobretot va destacar per la seva força col·lectiu, allò que Peñarroya ahir va tornar a definir amb tres paraules: «Som un equip». 82-59 de nou al Poliesportiu i els tricolors que manen la sèrie de semifinals per 2-0, fent bo el factor pista.

Però ahir no tot van ser alegries. En el segon quart, quan el River començava a escapar-se en el marcador, Dani Pérez va fer una entrada a cistella al minut 9 i va notar una punxada a l'abductor. Ja no tornaria a jugar en tot el partit i Peñarroya, en roda de premsa, mostrava cara de preocupació: «No sabem que té. El Barça amb Messi va tenir la paciència de deixar-lo descansar... Doneu-nos temps a nosaltres per saber que li passa», va indicar el tècnic. Entre avui i demà se li farà una ressonància per determinar l'abast de la lesió, però ningú no pot assegurar que no pugui jugar més, ni que sí.

HAMPL, PRIMER PROTAGONISTA / Hampl va agafar protagonisme d'inici. S'havia d'aprofitar el poder sota taulells i el River va tirar del joc interior per anar sumant. El Càceres responia i fins i tot va arribar a posar-se per davant, però Pablo Sánchez va agafar el testimoni per sorprendre el rival des de l'exterior, vist que aquest s'havia atrinxerat a la pintura.

Un triple de l'aler càntabre va fer recuperar l'avantatge (11-10, minut 6) i va ser l'inici d'un parcial de 8-0 que feia creure en com s'estava treballant el partit. En el play-off ningú no regalar res, queden els quatre millors de la categoria –amb el permís del Burgos, que ja és d'ACB– i sis amunt (16-10) és una renda que s'ha de lluitar molt per reduir-la. De fet el Càceres ja no va tornar a anar per davant. El River tampoc no regala.

Blanch va rebre una antiesportiva que va valer quatre punts seguits més i l'eufòria va aparèixer a la grada però de cop va convertir-se en un silenci preocupant quan Dani Pérez va quedar estés al parquet. Quedava minut i el marcador no patiria cap ensurt més fins el final dels deu primers minuts, que van acabar 23-14.

Tothom mirava de reüll les cares de Pérez mentre el fisio el revisava. No va fer cap gràcia veure com el base es retirava als vestidors en l'inici del segon quart amb gestos poc encoratjadors, però és que el joc continuava. En aquests deu minuts els dos equips van patir una davallada en atac. Només onze cistelles en deu minuts i parcial d'11-12 que va permetre el River anar al descans manant 34-28. Les defenses manaven.

I va arribar el tercer quart en el qual el River va passar totalment per sobre del Càceres. Simplement va ser imparable. Blanch va fer 13 punts en cinc minuts elèctrics, de robar i anotar, amb un parcial de 20-2 (54-32) que va matar el partit. Els visitants no es van rendir, però el 2-0 ja estava llest. L'alegria no és total fins que no se sàpiga què té Dani Pérez, però almenys fins divendres que es juga el tercer partit hi ha temps per planificar amb, o sense ell.

LUCENTUM TAMBÉ DOMINA 2-0 / La mateixa situació que el River està vivint el Lucentum Alacant contra el Palència Baloncesto, que ahir es va imposar per 81-74 de nou a la seva pista i domina la seva sèrie per 2-0.