PUBLICITAT

Vallnord confia que el client francès creixi un 20% la propera temporada

  • Rafel afirma que el mercat anglès s'ha recuperat una mica i pensa que el rus ja no creixerà com fins ara
ÈLIA ORTS GARRI
LA MASSANA

Hi ha mercats que encara «tenen recorregut». És el cas del francès, del qual el director general de Vallnord, Martí Rafel, creu que se'n veuran «creixements importants» les properes temporades. «De l'ordre del 20%». Aquest és un dels mercats que ha crescut la temporada passada, juntament amb el rus, gràcies als esforços fets tant per Andorra Turisme com per les estacions en promoció.

El responsable de Vallnord no dubta en assenyalar el francès i el rus com els mercats que han crescut. Rafel creu que tots dos continuaran creixent. Mentre que pel rus pensa que «ja no ho farà a aquest ritme», però cal «veure què dóna de si i on està el límit», pel francès es mostra convençut que «les properes temporades hem de veure creixements importants, de l'ordre del 20%». Creu que en aquest mercat encara hi ha recorregut, doncs les xifres haurien d'assimilar-se a les del mercat espanyol. Creu que el canvi d'estratègia de «girar-se altra vegada cap a França» tindrà fruits.

Rafel també parla del mercat anglès. En aquest punt, diu que el mercat britànic està «repartit més o menys amb un cert equilibri a nivell de país, bàsicament entre el Pas de la Casa, Soldeu i Arinsal, i «nosaltres al final ens hem defensat prou bé». L'SnowBoxx va tenir «un impacte importants perquè va atreure més de mil britànics», i amb tot plegat «més o menys ens hem mantingut, inclús hem recuperat una miqueta».

LA PURÍSSIMA PELS TANCAMENTS / Els resultats d'aquesta temporada, que encara s'estan acabant de calcular, estaran «en la línia del pressupostat». El pressupost es va fer «amb prudència» i partint de la premissa que «tornava a passar el de la temporada anterior, sense neu per la Puríssima». I «hem tingut neu per la Puríssima però ha passat alguna cosa similar, que són els dies de tancament d'Arcalís», per culpa de l'excés de neu i les dificultats per accedir-hi.

«Sap greu perquè ara podríem estar parlant d'una temporada bona. No diré excepcional, però bona, i amb la prudència amb què es van fer els pressupostos, doncs estaríem molt bé». De fet, s'havia arribat a plantejar la possibilitat d'apropar-se a les xifres de dues temporades enrere, i al desembre «estàvem molt a prop», però el fet que «més de la meitat dels dies de la temporada hagi nevat», ha obligat a tancar i a perdre aquesta possibilitat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT