PUBLICITAT

BancSabadell d'Andorra consolida els bons resultats

  • L'entitat tanca el 2012 amb un augment de recursos gestionats del 6%
JOSEP ROMERO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: TONY LARA

El BancSabadell d'Andorra va tancar el 2012 amb un increment de beneficis del 2,66% i va assolir la xifra de 6,62 milions d'euros. El total de recursos gestionats de clients també va augmentar fins als 1.289 milions d'euros, un 6% més respecte a l'any anterior.

Els resultats es van fer pùblics ahir divendres durant la Junta d'accionistes celebrada al Centre de Congressos d'Andorra la Vella. El director general de l'entitat, Miquel Alabern va mostrar la seva satisfacció pels beneficis aconseguits tot i que va indicar és «tracta d'una xifra bastant plana». També va explicar que els recursos propis del banc van doblar el seu capital inicial de 30 milions aportats pels socis, la qual cosa «dóna seguretat de futur».

CRÈDITS I PRÈSTECS/ Els crèdits i préstecs atorgats van arribar als 415 milions d'euros durant l'any passat. Segons Alabern aquestes xifres responen al seu objectiu principal de fer «banca de país». «Durant aquests anys no hem tancat mai l'aixeta i no deneguem mai cap operació per criteris de liquiditat o de solvència», va afegir.

Justament la ràtio de solvència de l'entitat es va situar al voltant el 20%, el doble del mínim exigit, i la ràtio de liquiditat també se situa en prop del doble exigit legalment. Alabern va indicar que, a diferència dels països veïns, la banca andorrana té una solvència per sobre del 20%. A Espanya i França aquest percentatge se situa al voltant del 9%.

Aquesta bon nivell de solvència explica que el Principat sigui «una bona plaça financera per posar diners» i això representa «una avantatge competitiva», en relació a d'altres països europeus.

D'altra banda, el repartiment de dividends es va situar en els 2,25 milions d'euros, el que suposa que cada soci rebrà 4,5 euros per acció. La xifra representa el 33,99% del benefici de 2012.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT