PUBLICITAT

Banco Madrid triplica el benefici en mans de BPA

EL PERIÒDIC
MADRID

Banco Madrid va guanyar 8,8 milions d'euros el 2012, fet que suposa gairebé triplicar el benefici obtingut l'any anterior, que va ascendir a 3,1 milions, segons els resultats presentats ahir per l'entitat, els primers després de la compra per Banca Privada d'Andorra (BPA).

Durant la presentació dels comptes anuals, el conseller delegat del banc, Joan Pau Miquel, va qualificar el passat exercici de «bon any» per a l'entitat, i va avançar que 2013 «no serà molt diferent».

El directiu va destacar que els actius sota gestió del banc han passat d'uns 1.200 milions a 3.200 milions en els últims 12 mesos «a causa del creixement del negoci per les adquisicions realitzades». En concret, Pau Miquel es refereix a les compres de la gestora de patrimonis i institucions d'inversió col·lectiva de Banc de València, Nordkapp, i a Liberbank Gestió.

D'aquesta manera, el negoci va créixer de manera orgànica un 15% el passat exercici «en un any molt complex i d'estancament en el sector per la crisi econòmica». Per a aquest curs, l'entitat espera créixer en la mateixa proporció i fins i tot superar-la.

De fet, el conseller delegat va assenyalar que les xifres de creixement registrades en els quatre primers mesos de 2013 són similars a les de 2012, «ja que la signatura va a una velocitat satisfactòria i complint amb el pla de negoci».

La ràtio de solvència de l'entitat s'ha situat al 39,4%, 3,6 vegades per sobre de la mitjana del sector, i el seu índex de morositat és del 1,07%, mentre que el core capital està en el 27,72%. Pel que fa a la morositat, Miquel va asseverar que no creixerà, «ja que el negoci no està exposat a activitats del tipus de la hipotecària». A més, va afirmar que l'objectiu dels nous gestors de Banco Madrid és deixar aquesta taxa en el 0%, «ja que és un percentatge heretat de l'anterior etapa».

Entre gener i abril, el banc ha aconseguit captar 160 milions dels 400 que espera registrar aquest any, va avançar el conseller delegat, que va vincular els resultats del 2012 a «millores en la gestió i l'increment del negoci bancari, entre altres factors».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT