PUBLICITAT

'Reset' i a pel següent

  • River i Càceres inicien al Poliesportiu la sèrie de semifinals que rememora la intensa fita de fa 21 anys
R. MORA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'austríac Anton Maresch fa una indicació durant l'últim partit de la lliga regular, a Burgos Foto: ÀLEX LARA

No hi ha descans possible, i sí, els jugadors estan cansats, però ahir el base Anton Maresch i fins i tot l'entrenador, Joan Peñarroya, van insistir en roda de premsa que el cansament, mental i físic, en tot cas és el mateix per als quatre equips que disputen les semifinals del play-off d'ascens a la lliga ACB. Tots, excepte el Lucentum d'Alacant, van arribar al cinquè partit, i així no hi ha excuses. S'ha de fer un reset i lluitar contra el següent rival, mantenint intacta «la il·lusió» de la que parla el tècnic manresà en aquesta temporada de somni d'ACB. Avui a les 21.00h el Poliesportiu viurà el primer matx d'aquestes semifinals que a molts recordarà la sèrie final de fa 21 anys, quan el llavors Festina Andorra, que va ascendir a la màxima categoria, va deixar amb la mel als llavis l'extint Càceres CB.

La tensió que es va viure aquells dies entre els dos equips és possible que surti avui en un matx que hauria d'arribar en bon moment per als andorrans, que han demostrat en els dos últims enfrontaments contra el Leyma Corunya que el potencial, amb concentració, tensió i esforç, hi és. A més, l'equip de Peñarroya va dedicar dimecres a descansar i, sobretot, recuperar jugadors tocats. Quan es parla de «jugadors tocats», vol dir jugadors que arrosseguen molèsties, però que avui seran, sense cap dubte, a la pista. Peñarroya parlava ahir de «sobrecàrregues, esgotament i molèsties» per a tots.

Hampl segueix amb els seus eterns problemes d'esquena, Flis amb molèsties, i el més preocupant és Anton Maresch, que encara es ressenteix del cop de ràbia a l'espatlla que va rebre del pivot Sonseca, del Leyma, en el quart duel de quarts de final. «No estic al 100%, no sé ben bé com està l'espatlla, em fa mal, però intentaré jugar», va dir l'austríac, que en l'últim partit va durar 10 minuts i va patir molt dolor. «Anton ha d'aprendre a conviure amb això, i sense estar al 100%, competir», va manifestar Peñarroya al respecte.

EL RIVER, «MILLOR QUE ABANS DEL LEYMA» / El tècnic del River va assegurar ahir que el seu equip afronta el matx «millor que abans del Leyma», en referència a aquell primer partit en què els andorrans van caure derrotats al Poliesportiu, tocats com estaven, mentalment, després d'haver perdut l'ascens directe a Burgos pocs dies abans. Amb tot, assumeix que la resposta serà «una incògnita», però pensant que «no pot ser d'altra manera que ser positiu després de superar una eliminatòria tan dura com la de Corunya».

«S'hauran de superar molts moments i patir molt», hi va afegir un Peñarroya que creu que jugarà contra un Càceres «guerriller», que ha passat de gairebé no guanyar fora de casa seva, a imposar-se en els últims quatre partits, sumant la lliga regular.

«EL CÀCERES BUSCA QUE ET PRECIPITIS» / L'anàlisi que va fer ahir Peñarroya del rival d'avui va ser el d'un equip que juga «al límit», molt físic, i que aspira a abusar de la paciència del contrari: «Tenen un joc diferent al de la resta d'equips en conceptes defensius, fan molta pressió en tot el camp i busquen que et precipitis. Fan accions de molt risc, per embogir el teu atac, i pel que fa al seu atac, és molt directe». Així mateix, el tècnic va dir que és el conjunt extremeny practica «diferents defenses de blocs directes que pocs equips ho fan en competició». Amb això, el tècnic assumeix que el Càceres «demana un plus». «És un equip que ha crescut molt en tota la temporada, i ara arriba en un estat de forma i d'ànims pletòric», hi va afegir.

Pel que fa a la resposta que hauria de donar el River, Peñarroya creu que el seu equip ha de córrer, «però bé, organitzats». Va fer un bon anàlisi de com van saber jugar la zona que va plantejar el Leyma en la sèrie de quarts de final, i que en tants problemes va posar al River: «En l'últim partit, el nostre atac contra la zona va ser excepcional».

«Mentalment estem molt concentrats», va afirmar el jugador Anton Maresch, «i ara toca guanyar». No hi ha res més a dir davant d'un matx que marcarà l'eliminatòria. «S'han de guanyar tres partits, si poden ser els tres primers, millor que si són els tres últims», va tancar el tècnic Peñarroya.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT