Ferran Teixidó entra al podi de l'skymarathon de l'Elbrus

• El corredor de la FAM va ser quart, dimarts, a la cursa Vertical de la Copa del Món
ESCALDES-ENGORDANY

Ferran Teixidó, ahir al cim del Mont Elbrus, on hi era la meta, a 5.642m Foto: FAM

Aquesta setmana arrancava a Rússia la temporada de curses de muntanya per als representants andorrans. Va ser Ferran Teixidó l'escollit per la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) per disputar les proves de Vertical de la Copa del Món, dimarts, i l'skymarathon de 22 quilòmetres, ahir. L'andorrà va finalitzar en quarta i tercera posició, respectivament, demostrant un bon estat de forma en aquest inici de campanya.

Ahir, a l'skymarathon, segona de les vint curses de la disciplina sky puntuable per al rànquing de la Federació Internacional d'Skyrunning (ISF), Teixidó va ser tercer, segons va informar la FAM, tot i que al tancament d'aquesta edició encara no hi havia resultats oficials.

Teixidó estava molt content per com havien anat les coses: «He corregut sense pressió després del bon resultat de dimarts i avui –per ahir– també m'ha anat fantàstic. La cursa ha estat d'una gran duresa i que requeria un esforç físic important; quant més pujaves, més costava respirar». L'Skymarathon Elbrus va constar de poc menys de 22 quilòmetres de recorregut amb meta al cim, situat a 5.642 metres d'altitud.

DIMARTS, QUART A LA VERTICAL / La Copa del Món, o el que és el mateix, l'Skyrunner World Series 2013, va començar, però, dimarts, amb la primera de les 50 carreres programades en 14 països de quatre continents que a final de temporada establiran el top-100 d'atletes que copen l'elit del món ISF en les tres disciplines: Sky, Ultra i Vertical.

A l'Elbrus hi era Ferran Teixidó, vuitè del món en el rànquing d'Skyrunner Vertical de l'edició de l'any passat. La muntanya russa Mont Elbrus va ser també l'escenari de la primera cita en un entorn ubicat a més de 2.450 metres sobre el nivell del mar, on el petit dels germans Teixidó va assolir la quarta posició de la Vertical, de 4km de distància. Així mateix, Teixidó va fregar el podi, en acabar a només una centèssima de segon del tercer classificat, el rus Konstantin Savchuk, i, després que els jutges haguessin de visionar el fotofinish.

Des de la sortida fins a l'arribada, a 3.450 metres i on segons l'andorrà «costava respirar per la manca d'oxígen», els 1.000 metres de desnivell i 4km de distància anaven acompanyats per la neu, que va endurir les condicions. Teixidó va demostrar iniciar el curs en bona forma física ja que, malgrat quedar-se a les portes del podi, va fer un temps de 46min 23s, i a només un segon del subcampió, Vitaly Shkel, tot i que a 1min 36s del guanyador, l'italià Marco Facchinelli, qui amb 44min 48s va batre en 9s la marca del seu compatriota Marco de Gasperi l'any passat.