PUBLICITAT

El Govern rep 212 demandes de treball temporal per 225 places

  • Ja són 111 els contractats i Cinca diu que el programa es podrà ampliar, si cal
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

El ministre portaveu, Jordi Cinca, també va anunciar ahir que el ministre d'Interior i Justícia, Xavier Espot, havia informat al Govern, que Treball ha rebut 212 sol·licituds de feina per al programa de treball per a la col·lectivitat que es va engegar ara fa una setmana. Cinca va recordar que el programa d'aquest any ofereix 225 places per una dotació de 1,5 milions d'euros i va precisar que 111 persones ja estan contractades i que «el procés intern de selecció per buscar els perfils que s'adapten a la demanda per cobrir, continua».

I va afegir que lluny de tancar la convocatòria «continuarem acceptant les sol·licituds de feina que ens arribin per intentar cobrir-les». Cinca va insistir en que «si cal ampliarem el programa i la subvenció per encabir-hi més persones, que com tots sabem, han de fer front a una situació complicada, a l'espera de la creació de nous llocs de treball en els propers mesos o, a l'espera també de la represa de la temporada alta, la temporada d'hivern».

Fins a la data, l'Administració general, la de justícia, els comuns, les parapúbliques i les societats públiques han presentat demandes per cobrir poc més de dues-centes places per a dos programes que permeten pressupostàriament la contractació de fins a 225 aturats. El primer dels programes, destinat a l'Administració general i a l'administració de justícia, ha creat 112 llocs de treball dels quals ja se n'han cobert 94. El segon programa destinat als comuns, les parapúbliques i les societats públiques ha rebut 100 sol·licituds de feina per part dels treballadors aturats, de les quals 83 estan en fase d'intermediació i 17 ja s'han resolt.

Aquest és el segon any consecutiu que el Govern posa en marxa aquests programes que ofereixen contractes de feina temporals, normalment per una durada màxima de sis mesos, per donar resposta a l'estacionalitat cada vegada més marcada del mercat de treball local, d'acord amb les necessitats de les estacions d'esquí i d'altres empreses d'augmentar les plantilles únicament durant la temporada alta. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT