PUBLICITAT

Obre el doble sentit del carrer Valira amb dificultats

  • El desconeixement d'alguns conductors ha estat el problema
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Dos vehicles es troben en sentit contrari, ahir al carrer Valira d'Escaldes Foto: TONY LARA

El carrer Valira va obrir ahir al matí el doble sentit de circulació entre la rotonda de la Dama de gel i la del Km 0. Després que divendres es canviés el sentit de la marxa de l'avinguda del Fener per ajudar a implementar aquests canvis, ahir els conductors ja van poder circular en els dos sentits en aquest tram del carrer Valira. Aquesta modificació suposa també que els vehicles que vulguin accedir a l'avinguda Carlemany des de la Dama de gel han d'anar a fer el tomb a la rotonda del Km 0 i l'eliminació del gir a l'esquerra del carrer Valira al Consell de la Terra. Les principals dificultats s'han registrat pel desconeixement d'alguns conductors, així com per l'accés a l'aparcament i a la càrrega i descàrrega de mercaderies del centre comercial illa Carlemany, segons van reconèixer agents de la zona. A mesura que els conductors s'adaptin a les modificacions, han admès, la circulació serà més fluïda.

El director de Protecció Civil, Francesc Areny, creu que caldrà un canvi d'hàbits dels conductors residents i dels turistes que pot suposar un període d'adaptació d'«un o dos mesos» perquè busquin altres itineraris i «utilitzin molt més el túnel de les dos Valires». També ha indicat que per no bloquejar la rotonda del Km 0 cal canviar el sentit de circulació del carrer del Fener, desviant part dels vehicles cap a la zona alta d'Escaldes. Aquest fet suposa, com ha reconegut el cònsol menor de la parròquia, Marc Calvet, l'eliminació d'una trentena de places d'aparcament en zona blava. Segons Calvet, aquesta zona tampoc funcionava massa i allà es troba l'aparcament del Fener. «Els preus dels aparcaments d'Escaldes són molt assequibles i tenim més de 2.000 places d'aparcament», ha recordat. L'alternativa és, doncs, com ha assegurat, «utilitzar aquests pàrquings més que les zones blaves».

Un a dos mesos / Aquesta adaptació podria tardar d'un a dos mesos, ha apuntat Areny, temps en el qual els conductors i turistes aniran buscant l'itinerari més fàcil i ràpid, que passa pel túnel de les Dos Valires i evitar el pas del trànsit pel centre d'Andorra la Vella i Escaldes.

Les modificacions responen a les demandes dels comuns de la Massana i Ordino per facilitar l'accés al centre i a les parròquies, que a partir d'ara es farà per la carretera de l'Obac fins al túnel de les Dos Valires. Aquests canvis han estat possibles un cop acabat i posat en servei aquest túnel, ha recordat el ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT