PUBLICITAT

S'incrementen les donacions de cordons umbilicals

  • L'any passat es van recollir 74 cordons i 133 dones es van inscriure
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Borses de sang en una dependència del Banc de Sang i Teixits de Catalunya Foto: FERRAN NADEU

El Programa d'obtenció d'unitats de cordó umbilical, que es va iniciar el setembre del 2012, va rebre la inscripció de 133 dones i s'han recollit 74 cordons. Aquestes xifres es van fer públiques coincidint amb l'anunci, per part del Banc de Sang i Teixits de Catalunya, que el programa va superar amb molts bons resultats el període de validació, per tal que Andorra pugui ser definitivament membre integrant del programa Concòrdia, que permet fer la donació a les gestants dels territoris d'Espanya i Andorra que no disposen de banc de teixits.

La validació del Programa d'obtenció d'unitats de cordó umbilical s'ha dut a terme analitzant fins a setze paràmetres qualitatius dels vint primers cordons rebuts al Banc de Sang i Teixits de Catalunya, i es va fer en dues fases. En la primera es van identificar els punts a millorar, de manera que en la segona, amb la implicació dels coordinadors del programa i els professionals sanitaris, «s'han pogut obtenir uns resultats excel·lents», tal com va indicar el Govern ahir dimarts a través d'un comunicat.

Des de l'inici del programa, al setembre del 2012, fins a dia d'avui s'han inscrit al Programa d'obtenció d'unitats de cordó umbilical d'Andorra un total de 133 dones i s'han recollit 74 cordons. Aquestes dades posen de relleu «la solidaritat i l'interès» de les dones embarassades i de les seves famílies en participar en la donació altruista de sang de cordó i en contribuir amb l'acte de la donació a la curació de persones que pateixen greus malalties que comprometen la seva vida.

El Programa d'obtenció d'unitats de cordó umbilical d'Andorra és una realitat gràcies a l'impuls conjunt entre el Govern d'Andorra i el govern d'Espanya, amb la col·laboració de l'Organización Nacional de Trasplantes, el Banc de Sang i Teixits de Catalunya, la Fundació Internacional Josep Carreras per a la Lluita contra la Leucèmia, la Fundació Crèdit Andorrà i el Servei Andorrà d'Atenció Sanitària.

Segons va indicar la llevadora i responsable del programa Concòrdia a Andorra, Lourdes Font, aquest reconeixement significa que el Principat passa a formar «part integral» d'aquesta iniciativa i que s'han validat uns «criteris qualitatius».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT