PUBLICITAT

Les matriculacions de motocicletes canvien la tendència negativa

  • El mes passat van augmentar un 13,7% tot i mantenir els registres negatius en l'acumulat de l'any
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Fira de l'automòbil al parc central d'Andorra la Vella, el juny de l'any passat. Foto: TONY LARA

Les matriculacions de vehicles durant el mes passat van ser de 216, el que suposa un augment del 13,7% respecte el mateix mes de l'any anterior. Així es desprèn de les dades facilitades ahir pel Departament d'Estadística que va assenyalar que pel que fa a les matriculacions acumulades durant el 2013 van ser de 745, el que suposa una disminució del -5,1% respecte al mateix període de l'any anterior. Pel que fa a l'acumulat dels darrers 12 mesos, les matriculacions de vehicles van ser de 2.219 el que suposa una davallada del -11,7% respecte el mateix període de l'any anterior.

Els turismes van disminuir un -14,5%, mentre que les motocicletes i ciclomotors van augmentar un 58,8%. Pel que fa als camions i camionetes van registrar una disminució del -16,7% i els altres vehicles van tenir un augment del 207,7%, amb una gran matriculació de motos de neu (24 unitats) durant aquest mes de d'abril.

ACUMULAT DE L'ANY / Les matriculacions de vehicles acumulades durant aquest any 2013 van ser de 745, el que suposa una davallada del -5,1%. Tant els turismes, les motocicletes i ciclomotors com els camions i camionetes van registrar una variació percentual negativa del -11,6%, -7,% i -31,7% respectivament. Els altres vehicles van augmentar un 177,4%.

L'acumulat de matriculacions dels darrers 12 mesos va ser de 2.219, el que suposa una variació percentual negativa del -11,7% respecte al mateix període de l'any anterior. Els turismes i els camions i camionetes van baixar en un -18,9% i -23,4%, respectivament. Les motocicletes i ciclomotors i els altres vehicles presenten una variació percentual positiva del 3,9% i el 83,7% respectivament.

Pel que fa a les dades mensuals ajustades, un cop eliminades les variacions causades pels efectes del calendari, Estadística detecta un decrement en la variació percentual de matriculacions durant aquest mes d'abril, trencant així la variació percentual positiva dels quatre mesos anteriors. Els altres vehicles presenten un increment de l'11,7% mantenint les variacions positives en els darrers sis mesos i les motocicletes i ciclomotors trenquen els registres negatius dels cinc mesos anteriors a l'abril amb un 0,1%. Els turismes continuen les variacions percentuals negatives dels darrers sis mesos amb un -1,4%.

MES DE MARÇ / El mes d'abril va trencar la tendència negativa. Cal recordar que justament el març anterior es va tancar amb 209 matriculacions, el que va suposar una variació negativa del -11,1% respecte el mes de març de l'any anterior.

Les dades indicaven que la matriculació de turismes al març va disminuir un -8,9%, mentre que les motocicletes i ciclomotors ho van fer en un -63,6%. Els camions i camionetes van mantenir el mateix nombre de matriculacions que el mes de març de l'any anterior i els altres vehicles van tenir una variació percentual positiva del 242,9%, amb una gran matriculació de motos de neu (20 unitats) durant aquell mes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT