PUBLICITAT

L'Escanyabocs inclourà aquest any una cursa d'orientació

  • Ja estan obertes les inscripcions per poder participar-hi
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Ja estan obertes les inscripcions per al Grifone Challenge Escanyabocs'13, l'esdeveniment d'esports de muntanya que tindrà lloc els dies 25 i 26 de maig, a la Seu d'Urgell i que arriba a la seva sisena edició.

Les inscripcions cal formalitzar-les al web www.escanyabocs.com on es podran fer fins el 23 de maig. El web de la prova ha estat actualitzat i modernitzat per tal de facilitar la navegació i les inscripcions. L'organització, malgrat el canvi impositiu respecte l'any passat, ha mantingut el preu final de les inscripcions per tal de facilitar la participació de tothom. La inscripció a una prova té un cost de 19 euros i, cada prova addicional té un cost de 5 euros.

Com en les darreres edicions, l'Escanyabocs ofereix, concentrat en un cap de setmana, diverses proves d'esports a l'aire lliure en l'entorn natural de la capital de l'Alt Urgell. L'oferta inclou el triraid, una prova d'iniciació als raids d'aventures; la Vertical Quiri, una cursa de muntanya en la modalitat de quilòmetre vertical; una cursa d'orientació urbana; una caminada de marxa nòrdica; i una pedalada amb BTT, amb tres circuits alternatius en funció del nivell dels participants.

El Grifone Challenge Escanyabocs manté les mateixes proves que s'han vingut celebrant fins ara, tot i que hi ha alguna modificació pel que fa a horaris.

Dissabte 25 de maig, al Parc Olímpic del Segre es farà el raid d'aventura, organitzat per l'Emma Roca del CEC, amb les proves d'orientació a peu, caiac, orientació en bicicleta i tir amb arc. Aquest raid es fa per parelles i té un format ideal per a iniciar-se en aquesta modalitat esportiva o gaudir-ne si un és habitual d'aquestes proves. El raid començarà a les 9 del matí.

També al matí, i en la que és una de les novetats d'aquesta edició, tindrà lloc la cursa d'orientació. Aquesta cursa, organitzada pel Club Xinoxano Orientació, seguirà sent urbana però es trasllada al matí per tal de facilitar la participació a més orientadors. Tindrà una durada de dues hores i es desenvoluparà pels carrers de la Seu i també de Castellciutat. La prova començarà a les 10 del matí.

A la tarda, un any més, la població de Noves de Segre acollirà els participants de la Vertical Quiri, la cursa de quilòmetre vertical organitzada per la UEU que, després de l'experiència de l'any passat, torna a estar inclosa en el Campionat de Catalunya de Curses Verticals. La sortida tindrà lloc a les cinc de la tarda.

També amb al Parc Olímpic, el 26 de maig, com a centre neuràlgic, es donarà la sortida a la caminada amb marxa nòrdica que organitza el CEFUC i que tornarà a oferir la descoberta de trams de camins i racons dels voltants de la Seu. Aquest any s'ofereixen fins a tres circuits, de 23, 18 i 14 quilòmetres respectivament per tal que tothom hi pugui trobar el que més s'ajusti a les seves característiques.

Finalment, la pedalada que organitza el CC Tupedala, tancarà la part esportiva de l'Escanyabocs també amb tres circuits inèdits que de ben segur tornaran a fer gaudir els ciclistes que hi participin. L'oferta per a aquest any inclou un circuit de 50 km i 1.600 metres de desnivell; un de 38 km i 1.100 metres de desnivell i un de 27 km i 550 metres de desnivell.

Un cop finalitzades les proves, tots els participants de l'Escanyabocs, podran gaudir del dinar de germanor que tanca aquesta festa dels esports de muntanya que s'està consolidant any rere any.

ESCANYABOCS DE FERRO / Com cada any, els més atrevits i preparats podran acceptar el repte de l'Escanyabocs de Ferro, la competició que inclou les diferents proves de l'Escanyabocs i que determinarà els atletes més complets d'aquesta edició. En l'Escanyabocs de Ferro absolut, tant per a nois com per a noies majors de 18 anys, els participants hauran d'inscriure's i completar les proves del raid, l'orientació, la vertical Quiri i el circuit llarg de la Pedalada.

Pel que fa a l'Escanyabocs de Ferro júnior, per a participants de 14 a 18 anys, s'hauran de completar les mateixes proves, tot i que, en la Pedalada, caldrà fer el circuit curt.

A més, els inscrits a l'Escanyabocs de Ferro podran gaudir d'un servei de fisioteràpia i recuperació gràcies a la col·laboració amb la marca Indiva i que els permetrà refer-se dels esforços realitzats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT