PUBLICITAT

Nous supermercats d'alimentació a la Seu d'Urgell i Montferrer

  • Un acord imminent permetrà que Mercadona s'ubiqui a l'entrada de la capital alturgellenca
  • Els comerciants andorrans no creuen que el nou panorama disminueixi el nivell de vendes al país
JOSEP ROMERO
LA SEU D'URGELL

Periodic
Uns terrenys al començament de l'avinguda Valls d'Andorra, a l'entrada de la Seu prenen força per acollir el nou supermercat Mercadona, ahir Foto: EL PERIÒDIC

Els municipis de La Seu d'Urgell i Montferrer i Castellbó ampliaran la seva oferta de cadenes d'alimentació amb l'obertura dels supermercats Mercadona i Condis, així com la instal·lació del Dis-Seu a l'antic Mercadillo de l'avinguda Pau Claris i la reobertura del Dia a l'avinguda Guillem Graell. L'obertura d'aquests dos darrers establiments tindrà lloc abans de l'estiu.

De totes les ofertes comercials la que tindrà, sens dubte, un major impacte per a la ciutat i el seu entorn serà la implantació de Mercadona que se situarà en un lloc estratègic de la Seu d'Urgell, justament a l'entrada del municipi a l'avinguda Valls d'Andorra. El propietari dels terrenys, que actualment acull una empresa de fusta, negocia els últims serrells per tancar un acord definitiu.

L'Ajuntament de la Seu no ha confirmat de moment l'anunci, i en boca del regidor de promoció econòmica, Jordi Pallarès es va limitar a manifestar que «ara mateix Mercadona està negociant amb un privat» que, suposadament, podria ser l'empresari Fornesa. El supermercat Mercadona ocuparà una superfície comercial d'uns 1.500 metres quadrats amb un aparcament per a vehicles en el seu mateix recinte. Es crearan una trentena de llocs de treball.

Pallarès va indicar que ja fa molt de temps que la cadena de supermercats ha mostrat el seu interès per poder instal·lar-se a la Seu d'Urgell. En les darreres setmanes es va arribar a especular que el supermercat es podria situar en el barri de Sant Antoni, una possibilitat que s'ha anant diluint després que prengués força l'oferta realitzada per l'empresari urgellenc.

COMERÇ LOCAL / Un cop tancat l'acord l'ajuntament posarà en coneixement dels comerciants de la localitat i de tots els agents implicats, inclosos la resta dels grups municipals, el nou escenari comercial. No serà una tasca fàcil crear sinergies amb els botiguers del centre històric i de proximitat que veuen amb preocupació el degoteig de tancament d'establiments comercials i una proliferació de botigues regentades per ciutadans xinesos. Els propietaris reclamen un model comercial clar i definit per a la Seu que els permeti poder tirar endavant.

El president de la Unió de Botiguers de la Seu d'Urgell, UBSU, Ramon Ferrer va qüestionar que ara, en una situació de crisi, sigui el «millor moment» per donar entrada a una infraestructura d'aquesta envergadura. En qualsevol cas si que respon a la seva demanda que s'ubiqui dintre d'una trama urbana i no a les afores de la Seu perquè, en certa manera,pugui actuar de «pol d'atracció».

COMPETÈNCIA / La instal·lació de Mercadona a la Seu d'Urgell a priori no preocupa gaire a les grans superfícies comercials del Principat. El director d'Andorra 2000, Antoni Miralles va explicar que el seu impacte serà mínim ja que el diferencial de preus encara és important pel que respecte a productes com els de la neteja o la drogueria on l'IVA que els grava és força elevat. En general el sector de l'alimentació del país presenta uns preus una mica més competitius.

Tot i així, Miralles, creu que al consumidor andorrà no li sortirà a compte desplaçar-se fora del país ja que « cal tenir present despeses derivades del transport com la gasolina».

Pel comerciant una superfície de les característiques de Mercadona permetrà dinamitzar el comerç de proximitat de la Seu «amb una fórmula que està tenint un cert èxit a Espanya». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT