PUBLICITAT

El comú de Sant Julià, contrari al tancament de l'escola espanyola

  • Avui els cònsols demanaran una reunió amb l'ambaixador
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Alumnes en el pati de l'escola espanyola de Sant Julià de Lòria Foto: TONY LARA

El cònsol menor de Sant Julià de Lòria, Manel Torrentallé, va anunciar que demanaran una reunió amb l'ambaixador espanyol per parlar del futur de l'escola espanyola de la parròquia. El cònsol va reconèixer que els preocupa el perill que aquesta escola tanqui, i va assegurar que des del Comú es farà el que es pugui per evitar-ho. També va indicar que no tenen constància oficial de la intenció de tancar aquestes escoles, i que en tot cas el que sí que saben és «el neguit de ja fa temps per la baixa de les inscripcions a nivell nacional».

Per tenir tota la informació al respecte, avui dilluns els cònsols demanaran una reunió amb l'ambaixador Alberto Moreno. A més, Torrentallé va assegurar que en cas que realment hi hagi la intenció de tancar l'escola espanyola demanaran que es replantegi la situació i «no sé com podem fer-ho des del Comú, però ajudarem en tot el que faci falta».

BAIX NOMBRE D'ALUMNES / Després del tancament de l'escola espanyola de la Massana el 2010, ara el Ministeri d'Educació espanyol es planteja la continuïtat de les escoles d'Encamp i de Sant Julià a causa del baix nombre d'alumnes. L'ambaixador espanyol, Alberto Moreno, va explicar la setmana passada que la mesura encara no s'ha decidit al 100%, però que són escoles amb menys de 100 alumnes i que això «sempre és perillós». Madrid estaria estudiant no admetre nous alumnes a partir del curs vinent i anar tancant progressivament les aules a mesura que els alumnes passin a cursos superiors. Malgrat tot, Moreno va assegurar que encara no ha llençat la tovallola i confia que no hagin de tancar. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT