PUBLICITAT

BPA i Andbank s'interessen per l'espanyol Inversis

  • Les dues entitats volen incrementar la seva presència a Espanya
EL PERIÒDIC
MADRID

Banca Privada d'Andorra i Andbank participaran en la propera subhasta de la consultora KPMG que s'encarrega de la venda del banc espanyol Inversis. L'accionat d'aquest grup està format per Bankia, Banc sabadell, El Corte Inglés, Caja Mar, Telefónica, Banca March i un petit nombre d'inversors particulars.

Una vintena d'entitats van presentar ofertes no vinculants de les quals entorn de la meitat van quedar seleccionades per a la segona fase del procés de venda que en la primera setmana de juny està previst que es presentin.

Entre els aspirants a la compra del Banc Inversis es troben Banca Privada d'Andorra i AndBank.

El director general de BPA, Joan Pau Miquel va confirmar ahir a EL PERIÒDIC l'interès de la seva entitat pel banc espanyol dintre d'un procés expansiu i d'implantació en el mercat espanyol.

El gener passat BPA va oferir un xec de 100 milions d'euros per la compra. Una oferta que va ser rebutjada per l'actual principal accionista d'Inversis, Bankia, ja que aquesta última esperava que milloressin les condicions econòmiques per poder aconseguir majors ingressos. I és que fins al 2017 l'entitat que presideix José Ignacio Goirigolzarri té de termini per desprendre's de totes les seves participades i poder rebre diners procedents de Brussel·les per garantir la seva liquiditat.

Tot i aquesta primera negativa, els andorrans es postulen com seriosos aspirants a fer-se amb l'entitat espanyola, encara que no ho tindran fàcil si es té en compte rivals espanyols de la talla del Banc de Santander o del mateix BBVA. BPA i Andbank no volen perdre pistonada en aquesta cursa tenint en compte factors com ara l'aixecament del secret bancari a Andorra i l'amnistia fiscal a Espanya que han fet aflorar fortes sumes de diners i, lògicament, potencials clients de grans patrimonis.

Actualment la consultora KPMG està duent a terme una auditoria per valorar els actius d'Inversis i que es dugui a terme una venda ordenada del mateix. La signatura del contracte es preveu que estigui enllestida abans del proper estiu per concretar-se a la tardor després d'haver rebut les pertinents autoritzacions per part del Banc d'Espanya, la Comissió Nacional del Mercats de Valors i Competència.

INVERSIS BANC / La carta de presentació de l'entitat és la seva total independència al no tenir productes financers propis. Va veure la llum l'any 2001. Actualment compta amb un accionariat heterogeni que va impulsar al banc a convertir-se en un referent dins del panorama financer espanyol, que supera els 60.000 clients i prop de 150 agents financers sota un model únic que aporta valor i , sobretot, molta reputació dintre del sector financer. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT