PUBLICITAT

La nova guàrdia urbana prioritzarà l'atenció ciutadana

  • La modificació de l'actual llei del cos podria estar enllestida a finals d'any
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
Un moment de la celebració del Dia dels agents de circulació, dissabte passat, al Santuari de Meritxel Foto: ANA / N.M.

La proposició de llei per modificar la Llei dels agents de circulació es vol tenir enllestida a finals d'aquest 2013. Així ho va explicar dissabte passat la presidenta de la comissió interparroquial i cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, durant la celebració de la Diada dels agents de circulació que va tenir lloc al Santuari de Meritxell. La modificació ha de servir per establir els protocols d'actuació i donar cobertura a l'activitat dels agents fora dels límits parroquials pertinents en casos d'emergència i excepcionalitat.

La comissió interparroquial ja fa temps que treballa per modificar la Llei dels agents de circulació comunals, que data de l'any 2005. Segons Ferrer, la voluntat és adaptar el text «a les necessitats reals» del cos. En aquest sentit, es vol incloure la col·laboració interparroquial de manera «detallada i aprofundida', doncs amb la llei actual no queden definits els límits i cal donar cobertura legal a l'activitat que puguin desenvolupar els agents fora del seu àmbit d'actuació, que queden definits pels límits territorials. El text preveu que els agents puguin actuar en d'altres parròquies, en col·laboració amb els agents d'aquesta, en casos d'emergència i excepcionalitat, i el que es vol és definir aquests conceptes.

ABANS DE FINALS D'ANY / La proposició de llei de modificació de la Llei dels agents de circulació es vol tenir enllestida a finals d'any. Ferrer es va mostrar confiada en que aleshores es tingui «un text que pugui ser entrat a tràmit al Consell General»

En relació a l'ampliació de les competències dels agents de circulació, perquè puguin realitzar més tasques d'atenció i seguretat ciutadana, caldrà primer definir la modificació de la Llei de competències, en la que es treballa ja fa uns anys amb el Govern. La presidenta de la comissió interparroquial va ser clara en aquest punt, «les competències estan determinades per llei, i si es vol anar més enllà, i això és el que treballem amb el Govern, el Ministeri d'Interior i la Policia, ho haurà de dir la llei». La mateixa resposta serveix per a la reivindicació relativa al port i ús d'armes per part dels agents de circulació. Són temes que estan «subjectes a com quedi el tema competencial i la proposició de llei que entrarem a tràmit», va manifestar Ferrer.

A més va reivindicar el canvi de nom del cos pel de Guàrdia Urbana, doncs al seu entendre «cada vegada es dediquen més a l'atenció ciutadana i no tant a la regulació de la circulació viària» ja que les rotondes i les cruïlles semaforitzades fan que els agents realitzin tasques de control i suport en aquest àmbit. Igualment, va aprofitar l'ocasió per tornar a demanar que «es reforci el paper de la policia de proximitat». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT