PUBLICITAT

Minut de silenci en record del parapentista mort

  • Lluís Granero, de 44 anys, va morir a l'estimbar-se quan participava en una competició prop de Tremp
EL PERIÒDIC
ORGANYÀ

Periodic
Companys de la víctima del Club de Vol fan un minut de silenci, ahir. Foto: ACN / XAVIER LOZANO

L'organització de l'Open Internacional de la Lliga Nacional de Parapent, que se celebrava el cap de setmana passat a Organyà va decidir suspendre els actes i el lliurament de premis arran de la mort, dissabte, del parapentista andorrà, Lluís Granero, de 44 anys, que hi participava.

L'home es va estimbar a la zona de Basturs (Pallars Jussà) després de precipitar-se al buit des d'uns 20 metres.

A més, ahir es va organitzar un minut de silenci en record a la víctima. Segons l'organització del certamen, el pilot –que era expert en la matèria– va accidentar-se a l'entrar en autorotació, i per tant, en perdre el control del parapent, informa l'ACN.

El pilot accidentat s'encarregava de fer les previsions meteorològiques i els traçats. ) i participava en una competició de vol oficial.

Segons va informar el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), els fets van passar pocs minuts abans de les tres de la tarda del dissabte, quan el parapentista es va estimbar a la zona forestal de les Torres, entre Basturs i Orcau.

El SEM hi va enviar una ambulància i l'helicòpter medicalitzat però tot i les tasques de reanimació no es va poder salvar la vida del parapentista. L'autòpsia determinarà i haurà d'aclarir amb exactitud les causes exactes de la mort de Granero.

La víctima era un destacat esportista i va arribar a guanyar fa poques setmanes el primer Campionat d'Hivern de Parapent celebrat a Berga. Competia sota llicència de la Federació Catalana.

ESPORT PIRINENC / La pràctica d'aquest esport és habitual en diversos punts del Pirineu de Lleida, on al llarg de l'any es celebren nombroses competicions i trobades d'aficionats al vol. Des de l'any 2000 han mort quatre parapentistes a les comarques de Lleida, l'últim fa menys d'un any a Àger.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT