El Poliesportiu decidirà després de tocar fons i una remuntada heroica

• El River, que va arribar a perdre de 17 punts, iguala la sèrie i recupera el factor pista per al duel decisiu
ESCALDES-ENGORDANY

Maresch vigila en tasques defensives a ?Zengo', el millor del Corunya amb 21 punts, ahir a Corunya Foto: LA OPINIÓN CORUÑA

Amb molt patiment i per moments agonia, però al final hi haurà cinquè partit. El Poliesportiu decidirà demà (21.00 hores) qui accedeix a les semifinals en el duel entre el River Andorra i el Leyma Natura Corunya després d'una remuntada heroica ahir al migdia en el quart partit dels quarts de final del play-off d'ascens. L'equip andorrà ha salvat un match-ball i ha igualat la sèrie (2-2) gràcies a que a treure el millor de sí mateix quan estava contra les cordes; perdia de 17 punts en el segon quart però amb nervis d'acer i efectivitat va remuntar el vol i ha recuperat el factor pista de cara al partit que demà decidirà qui és el rival de Breogán o Càceres en el penúltim escoll abans d'anar a parar a l'ACB.

Antonio Herrera va tirar el ja conegut manual defensiu que havia acabat destrossant el River en el primer i el tercer partit d'aquesta sèrie: la defensa en zona 2-3. El tècnic tricolor estava obligat a fer retocs basant-se en els mals del partit de divendres i va protegir amb especial atenció la zona interior per tractar d'evitar de nou els maldecaps que van provocar sota taulells Kale i sobretot Hernández-Sonseca. D'entrada va haver-hi intercanvi de cistelles i marcador repartit però en menys de tres minuts, del 5 al 8, el Corunya va marcar el primer parcial favorable de 12-2 i aquí va començar a amenaçar per al gran favorit a guanyar aquest play-off. 20-9 preocupant, tot i que Flis va estar a temps de deixar la renda en només cinc punts amb vuit punts seguits: 22-17.

MINUTS DRAMÀTICS / El segon quart va ser d'aquells de suor freda. Un veritable thriller. S'escapava el Corunya de vuit però entre Pérez i Flis van aconseguir un 0-7 que ho deixava tot com al principi (28-27). Tanta vigilància a Sonseca estava obligant Herrera a buscar altres recursos en la zona exterior, que amb Lucas, Ángel Hernández i sobretot Zengo va ser un punyal durant aquests deu minuts. Parcial dramàtic de 12-0 (40-27, minut 16) que es va anar incrementant fins el 45-28.

La situació era realment complicada amb un -17. El River estava al límit del precipici i llavors, quan va tocar fons, quan es va veure més mort que viu, va treure el caràcter que l'ha definit en la temporada regular. La reacció va començar amb un altre parcial de 0-7 que es va frenar aquí per ordre de la botzina que marcava el descans. 47-34.

TERCER QUART DE SOMNI / Només començar el tercer quart Flis, de 6,75, va baixar a deu punts la diferència. El River començava a veure la llum però no només això; aquests deu minuts acabarien sent de somni. Els tricolors van fer en aquest temps 34 punts, els mateixos que en els dos primers períodes junts i una velocitat endimoniada en les transicions, una gran defensa sobre Sonseca i un recital d'encert en triples. Prenguin nota: Maresch, Pérez, Blanch, Blanch, Blanch i Flis. Cada nom va valer un triple. El River ja s'havia posat per davant al minut 26 (47-48) i va entrar en el quart decisiu amb un favorable 59-67. Veure per creure.

SOLIDESA PER DEFENSAR LA RENDA / El River estava ja en un estat de confiança absoluta i el Corunya, que estava millor en defensa, no va poder fer res més que contemplar el talent dels quatre fantàstics del de l'equip andorrà: Maresch, Pérez, Flis i Blanch. Els gallecs, ja amb un 60-75 en contra, van començar a precipitar-se en atac i a tenir pèrdues absurdes fruit de les presses. Quedaven tres minuts i, ja en bonus, van encomanar-se a fer faltes i resar perquè el River estigués tan desencertat com divendres des dels tirs lliures, faceta en la qual va fer un desastrós 22 de 56.

Ahir, però, els canells no van fallar tant (25 de 39) i fins i tot va haver-hi un final plàcid que Schreiner va voler acabar de decorar amb un triple a l'estil Teodosic en l'última possessió dels quarts del Serbia-Espanya al Mundial de Turquia 2010, trepitjant el cercle central, per tancar l'electrònic en 69-84.