UE i Sant Julià mantenen la mirada posada en Europa

• Tots dos accedeixen a ?semis' amb golejades juntament amb el Pidasa
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Una acció d'atac de la UE contra el Principat, ahir a Aixovall Foto: ÀLEX LARA

La UE Santa Coloma i el Sant Julià van demostrar que tenen la mirada ben posada en Europa i ahir no van tenir problemes per saldar amb golejades l'accés a les semifinals de Copa com tampoc no les va tenir el Pidasa, el que més difícil tenia la classificació en perdre el partit d'anada.

Raúl Cañete, ex del Principat, va debutar en la banqueta del Sant Julià amb un aplastant 12-0 que deixa un bagatge global de 19-0, comptant amb el 0-7 de l'anada. Els lauredians no tenen una altra que guanyar el torneig del KO sinó seria la UE qui jugués l'Europa League com a tercer en la Lliga, perquè Lusitans i Pidasa ja tenen plaça europea assegurada i l'Ordino no la pot gaudir en ser un club sense més de tres anys de vida.

Joao Carlos Veloso va marcar el desenvolupament del partit en veure la segona groga al minut 28, quan el seu equip ja perdia 2-0. El partit no va tenir més història que la de saber quins van ser els golejadors i quants gols van marcar. Aquí va lluïr el nom de Robert Vila, autor d'un pòquer, Kiko va fer un hat-trick, Riera un doblet, i Luis Girau, Vicente i Peppe van arrodonir la golejada.

Ordino o Lusitans, campions de Primera i Segona, respectivament, i que tanquen la sèrie de quarts avui al Comunal a les nou de la nit (0-2 per als de Carlos Sánchez en l'anada) seran el rival dels lauredians en les semifinals, que es disputaran el 12 i el 19 de maig. La UE, que havia vençut 1-0 el Principat, no ho va tenir tan fàcil per acabar de tancar el passi tot i que ahir va acabar amb un contundent 8-1. Abans del descans van marcar Salvat i Vall, però la incertesa en l'eliminatòria no va desaparèixer perquè al minut 56 Palomo va fer el 2-1. En el temps que quedava, però, Vall va fer tres gols més i Luis un parell per acabar amb els dubtes.

El rival de la UE serà el Pidasa, que partia amb un 1-0 en contra, va aixecar l'eliminatòria amb gols de Rebés (minut 14), Barreiro (49') i Cabinho (73'). Al 83 Marc Amat va fallar un penal que va acabar amb tota esperança de remuntada de l'Encamp, tot i que el Pidasa va acabar amb nou.